Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Primăria vrea să reabiliteze Cimitirul Eroilor. În toamnă începe defrișarea

Primăria vrea să reabiliteze Cimitirul Eroilor. Edilul-șef al municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a luat decizia ca în această toamnă să fie demarate primele lucrări de defrișare, pregătire a terenului și inventariere a pietrelor funerare din Cimitirul Eroilor, în vederea reabilitării locului de veci.

,,Am luat decizia de a reabilita Cimitirul Eroilor din municipiul Satu Mare. În cadrul proiectului vom reface toate pietrele funerare care acum sunt deteriorate, iar împreună cu specialişti din cadrul Muzeului Judeţean vom încerca să-i identificăm pe toţi cei care îşi dorm somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Satu Mare. Am constatat că există aici peste 2.000 de morminte unde sunt îngropate rămășițele soldaţilor români, maghiari, sovietici, germani și evrei’’, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

13 comentarii

  1. Xy Răspunde

    Mai nou Tarr face si pietre funerare?

  2. Unu' Răspunde

    Felicitări! Eroii care dorm acolo sunt părinții părinților noștri, care ne-au asigurat un viitor mai bun cu prețul vieții!
    Din păcate, fostul primar, dorel de sătmar, a lăsat ȘI locul respectiv în paragină! Se vede că străbunii lui nu sunt acolo!

    • y Răspunde

      Bun comentariu. Eroii trebuie cinstiți. Dar degeaba îi spui asta lui Coi Ca. El știe numai nivelul de la care a venit. Mai era nevoie de un mandat și Satu Mare “ajungea din urmă” urbea natală a doftorului.

    • matroz Răspunde

      Nene ,e asa de multi ani ,nu numai de pe vremea lui Coica!Bravo Gabor ca in sfarsit poate face ceva concret!Eu sper!
      Dupa ce Consiliul Judetean a dat bani unei organizatiei sa faca acelasi lucru anul acesta,s-a trezit si Primaria!Sper sa nu fie vorba din nou de un gheseft udemerist!

    • Xy Răspunde

      Si Iuliu Ilyes in cele doua mandate ce a facut?

      Ca fapt divers ii Cimitirul Eroilor Sovietici. Sa bage rusii bani in ele

      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19848872-rusia-finantat-restaurarea-mai-multor-monumente-dedicate-soldatilor-sovietici-din-romania.htm

      2000 sau 341? Cine minte

      • y Răspunde

        Pe Gyuszika l-a durut în bască, a crezut că iese la pensie ca și primar. Și de aia nu mai e primar de Sătmar. La fel a pățit și Coica. Rușii au băgat bani numai în partea lor. Atâția soldați sovietici sunt acolo înmormântați. Dar poți să te duci să verifici.

  3. timea Răspunde

    Face Tarr cimitirul?

    • y Răspunde

      Știi ceva, chiar nu mă intereseză acest aspect. Ani la rând, și aici cred că e vorba de vreo 10 ani, au avut alții ocazia să facă ceva și n-au făcut. În altă ordine de idee Tarr a făcut și teatrul. Nu-ți place acum?

    • Unu' Răspunde

      Dacă-l face Teldrum Teleorman sau Tehnic Asist Botoșani, iese mai bine?
      Cu Tarr-ul măcar se întorc ceva bănuți înapoi în județ nu pleacă în alte județe …

  4. Nicolas Răspunde

    Soldații germani au fost mutati acum doi ani în moldova au rămas doar ruși și un român mort ls revoluție

  5. Alex Răspunde

    Voi ati umblat acolo????Sunt acolo si romani,maghari,rusi,evrei….si cine stie inca ce nationalitati….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.