Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

Satu Mare pregăteşte proiecte de 26 milioane euro. Din nou ultimii…

Municipiul Satu Mare se pregăteşte să obţină fonduri nerambursabile de 26 de milioane de euro până în 2025 don fonduri europene. Practic este vorba despre mai multe proiecte cu finanţare europeană incluse în Planul de Mobilitate Urbană şi Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, votate astăzi în unanimitate de Consiliul Local.

În intervenţia sa, primarul Kereskenyi Gabor, a amintit că Satu Mare este printre ultimele municipii din regiune care adoptă aceste hotărâri.

“Din păcate, suntem printre ultimii din regiunea de nord vest care reuşim să adoptăm aceste documente, fără de care nu putem accesa fonduri europene. Efectuarea documentelor a fost contractată, în ce priveşte planul de mobilitate – în data de 13 septembrie 2016, iar strategia integrată de dezvoltare urbană – 27 aprilie 2017. Sunt documente imperios necesare pentru accesarea fondurilor. Avem la dispoziţie mulţi bani în ce priveşte dezvoltarea oraşului din aceste axe a Programului Operaţional Regional. Este vorba de 26 milioane de euro”, a spus edilul.

Printre proiectele cele mai importante se numără: modernizarea și extinderea traseului pietonal din Centrul Vechi și Centrul Nou, transformarea Lacului Cubic în zonă de petrecere a timpului liber, construirea unui pasaj pietonal și pentru bicicliști la Burdea, construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș, în zona centrală, construirea unei pasarele pentru pietoni și bicicliști peste râul Someș, în zona Micro 17, construirea unui pasaj suprateran pentru pietoni și bicicliști în intersecția Crinul, realizarea a 18 sisteme de închiriere biciclete, achiziționarea de autobuze electrice – hibrid, transformarea zonei degradate dintre cele două poduri în zonă de petrecere a timpului liber, refacerea zonei din jurul Turnului Pompierilor, reabilitări de grădinițe, licee, reabilitarea clădirii Filarmonicii, reabilitarea Grădinii Romei, construirea unor parcări supraetajate pe străzile Kogălniceanu și Decebal, modernizarea de străzi de pământ etc.

Pentru vă putea informa mai clar, lista cu proiectele pregătite de primărie poate fi consultată accesând următorul link, de la pagina 209 –> http://www.satu-mare.ro/fisiere/proiecte_hcl/Anexa_SIDU_.pdf

 

4 comentarii

  1. Ana Konda Răspunde

    Mergeti la primarul din Baia Mare sa va invete ce aveti de facut ! Vai de orasul asta,pe ce maini a incaput !!!

  2. Ungaria trista Răspunde

    Primarul asta al vostru ori e bou,ori e prost grămada!Vorbeste,vorbește…Are ceva probleme cu capul sau cu băutura?

  3. Pisti Răspunde

    O mare gafa pntr acest oras cei trei mititri, Gaborka, Masculuko, Butka, dar sa nu uitam ca pntr cei trei exista Tarr , asa ca banii intra la ei, noi nu avem DNA, si daca avem is mituiti de Tarr

  4. Garceafi Răspunde

    Pai daca DIICOT e la picioarele lui Tarr, ce pretentii poti avea de la DNA? Tarr a dovedit cine e jupanul, asa ca de acum bugetul local e al lui…intr-o forma sau alta, la fel cel al casei de sanatate. Dar important e ca cineva sa continue fisele de proiecte ale lui Coica….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.