Ultima actualizare: ieri, 22:25

Locale

Secretarul de stat Rîndunică, de vorbă cu pensionarii sătmăreni

Adrian Marius Rîndunică, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, s-a întâlnit astăzi cu pensionarii din judeţul Satu Mare, pentru a discuta despre noua lege a pensiilor.

La întâlnire au mai fost prezenţi senatorul Gabriel Leş, deputaţii Ioana Bran şi Erdei Istvan, prefectul Darius Filip, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate Ministerului Muncii şi ai asociaţiilor de pensionari.

Secretarul de stat le-a explicat pensionarilor că este nevoie de o nouă lege deoarece legea aflată în vigoare a suferit aproape 100 de modificări, astfel că este foarte greu de aplicat.

El a dat asigurări că guvernul îşi va asuma răspundere pe legea pensiilor, aşa cum a făcut cu legea salarizării.

 

8 comentarii

  1. justin Răspunde

    cu care pensionari ? cu cei la care au calculat 600 de lei pensie dupa o viata intreaga de munca ??? voi ar trebui sa “traiti” din 600 lei pe luna gunoaielor!!!

  2. Micro33 Răspunde

    Sugei p..ula pensionari la lucru ca va platim destul pensiile marite, noua cine o sa nu le plateasca?

    • y Răspunde

      Ar trebui să-ți fie rușine. Se vede că nu ai pensionar în familie. Tu cum te-ai simți să ai după 40 de ani de lucru 1600 pensie ? Frumos cotizat, regulat. Și vezi că din asta cam 300 de lei sunt pentru medicamente, cel puțin la mine, lunar pe care Asigurările de Sănătate nu le decontează și sunt musai dacă mai vreau să trăiesc. Sau să crăp după tine ? Problema este la pensiile militare care sunt mari și mai ales mai și ies la pensie la 45 de ani, la cei foarte mulți care nu au contribuit la fond și primesc pensia aia minimă și din cauza muntelui ăsta de asistați sociali, putoriile societății. Ei sunt cu milioanele. De aia nu sunt bani. Dar le păstrăm frumos, nu, că iar vin alegerile și le putem mări cu 100 de lei și prostimea ne votează. Ia du-te tu la șeful tău de personal unde lucrezi și întreabă care este punctajul tău! Așa să vezi cât o să primești ca și pensie și după aia pune-te în locul babei care stă în fața ta la magazin și abia are bani de o pâine.
      PS Nu uita, nimeni nu trăiește veșnic și când vei fi bolnav și neajutorat pretenii pe care ai ajutat vor fi primii care te părăsesc. E3xperiență proprie. Nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită.

      • matroz Răspunde

        Y:tu cati ani ai contribuit la fondul social de pensii?Si ce ar trebui sa rezolve contributivitate asta?Te vad revoltat si pe buna dreptate!

        • y Răspunde

          @matroz- 39 de ani am contribuit, plus armata, pentru că era obligatorie și 5 ani facultate. Astea din urmă se adaugă la vechime. Problema mea e acum când am nevoie de asistență medicală, n-am ce face, și peste tot nu sunt fonduri, dar practic absolut peste tot. Analize pe bani ce să mai spun. Și atunci vine mucosul ăsta de @ Micro 33 și îmi dă lecții.

          • matroz

            @y:de acord cu inteleptii care ofera lectii nesabuite despre viata pensionarilor!Nu esti singur in situatie!Te-am intrebat pentru ca am vazut ,poate necontrolat-o reactie total neadecvata in privinta pensiilor militare!Si de aceea iti spun,fara rautate ca nu ai contribuit la sistemul social de pensii decat dupa Legea 19/2001-atunci angajatul a platit!In rest a platit statul!!!!!!!E bine sa acuzam cand legea e de partea noastra!Iti doresc sanatate si sunt alaturi de cei ce se bat cu sistemul aiurea de pensii!Dar mai ales cu cei ce cred ca pot da lectii ,ei fiind niste neispraviti !

  3. aurelian Răspunde

    Secretarul …..

  4. Pcr Răspunde

    Ooo ministru !!!!! Mai ești pe marile ecrane ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.