Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Anunţ Colegiul Consilierilor Juridici Satu Mare

Catre membrii ACCJ SM

Prin prezenta, facem cunoscut faptul ca Ordinul Consilierilor Juridici din Romania impreuna cu Ministerul Justitiei,Ministerul Educatiei Nationale,Consiliul Superior al Magistraturii,Ministerul Public si Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt parteneri in proiectul ,,Educatie juridica in unitatile de invatamant preuniversitar’’.

In vederea derularii proiectului mai sus mentionat consilierii juridici care doresc pot devenii ,,participanti voluntari’’ sens in care in termen de 7 zile de la primirea prezentei adrese pot sa-si declare disponibilitatea prin depunerea unei solicitari la ACCJ SM inclusive prin email.

Proiectul vizeaza urmatoarele aspecte / principii / domenii :

  1. Adaptarea educatiei juridice in scoala la realitatile cu care se confrunta elevii, respectiv constientizarea drepturilor si obligatiilor pe care le au.
  2. Promovarea conceptului de ,,stat de drept si democratie’’ in societate.
  3. Adaptarea si implementarea educatiei juridice la nivel de invatamant preuniversitar intr-o maniera atractiva , continua in randul elevilor.
  4. Domenii vizate:
  5. Constitutia – drepturi,libertati si indatoriri fundamentale

– procesul legislativ parlamentar

– functionarea sistemului juridic in Romania

  1.    Drept civil

– notiuni generale

  1. Drept penal

– notiuni generale

– formele raspunderii juridice

Conform proiectului conceput de Ministerul Justitiei…in cadrul programului de educatie juridica in scoli,pe langa partea teoretica,vor fi organizate vizite ale elevilor la Ministerul Justitiei,Ministerul Public,la sediile altor institutii publice si autoritati cu relevanta pentru domeniul justitiei,precum si la instante si parchete.

DECAN: Ghere Ioan

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.