Ultima actualizare: azi, 18:37
Locale

S-a anulat mitingul de duminică de la Prefectură. Partidul lui Tokes nu a primit autorizație

Partidul Popular Maghiar nu a primit deocamdată autorizație de la Primăria Satu Mare, în vederea organizării unei demonstrații de solidaritate faţă de minorităţile naţionale din Ucraina Subcarpatică, pe care guvernul ucrainean încearcă să le priveze de oportunitatea învăţământului în limba maternă.

Redăm comunicatul integral al Partidului Popular Maghiar

Organizaţia judeţeană Satu Mare a Partidului Popular Maghiar din Transilvania a declarat că va organiza o demonstraţie în data de 1 octombrie, la Satu Mare în faţa clădirii Prefecturii, cu scopul de a exprima sentimentele de solidaritate faţă de minorităţile naţionale din Ucraina. În intenţia de a crea posibilitatea unei luări de poziţii comune, ne-am adresat diferitor organizaţii româneşti şi maghiare, bisericilor şi partidelor politice, iar acestea s-au arătat dispuse să coopereze cu noi.

Cu toate acestea, suntem nevoiţi să constatăm cu regret că nici măcar 15 zile nu i-au fost deajuns Primăriei municipiului Satu Mare să reflecteze asupra cererii noastre referitoare la ocuparea temporară a zonei menţionate, care a fost formulată cu respectarea strictă a literei legii. Prin urmare, nu am primit răspuns din partea Dumnealor nici până în ultimul moment. În aceste condiţii – având în vedere importanţa problemei politice descrise –, renunţăm la organizarea demonstraţiei publice planificate, fiindcă nu putem garanta desfăşurarea regulamentară a acesteia şi nu dorim să creăm un prilej autorităţilor de exploata neglijenţa Primăriei şi a întreprinde măsuri de prevenire sau obstrucţionare a manifestaţiei.

Având în vedere faptul că exprimarea publică a solidarităţii a devenit imposibilă, ne adresăm Dumneavoastră prin acest memoriu şi Vă rugăm să interveniţi la guvernul României pentru ca acesta să exercite presiuni asupra factorilor de decizie din Ucraina în vederea retragerii noii legi cu caracter profund discriminatoriu.

Sursa Partidul Popular Maghiar

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.