Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

S.O.S. pentru ajutarea unei femei. Nu-şi mai poate îngriji animalele

Reprezentanţii asociaţiei Puffi au lansat un apel public pentru ajutarea unei femei din Carei care are mai multe animale şi nu le poate îngriji. Femeia este destul de înaintată în vârstă, are cinci câini, pisici şi doi cai într-o curte mică, iar acum ar dori să vândă căluții.

” S.O.S. Avem mare nevoie de ajutorul oamenilor inimosi. Am mai scris de acesta doamna in varsta si foarte bolnava, care pe langa sufletul ei bun, mai are cinci caini (pe care ii ajutam lunar cu bobite) mai are si pisicute…dar mai greu sau foarte greu e ca are doi cai frumosi, au in jur de 12 ani si nu are ce sa le dea de mancare. Are o curticica mica insuficienta pentru cai, in cealalta curte gardul e prapadit, caii trec la vecini.
Va rog din suflet sa incercam sa o ajutam pe acesta doamna in varsta sa-si vanda calutii!”, au transmis cei de la Puffi Carei.

Detalii mai multe la nr. de tel: 0743 141 150.

14 comentarii

  1. y Răspunde

    Acuma fără supărare, dar ce vreți să faceți cu cele două schelete bătrâne ambulante? Că e clar că nu sunt de agrement, erau folosite la tracțiune cândva. Și vorba aia, nu ții animale dacă nu ai condiții. Și mie mi-au mâncat urechile copii acum 2-3 ani că ar vrea ponei. Unde, la curte de 100 mp ? Poate vă supărați dar pun și eu o întrebare, nu aveți telefonul italianului cu caii?

  2. Unu' Răspunde

    Salami … mmmm

  3. Elisabeta Donca Răspunde

    Peste comentarii lăsăm să coboare cortina rușinii.

    • abc Răspunde

      Dar ce sensibilă mai ești! Vezi că ai uitat să dai anunț pentru purecii și moliile de pe cai separat.

  4. pastorta Răspunde

    Chiar merita ajuta-ta!!! Avem atatia fermieri cu statut,care isi pot arata marinimia!!! Nu este decat o batrana care s-a atasat de acesti caluti! Este ceva rau??? Tare as vrea sa vad ce fermieri o ajuta,si-ar da zeciuiala pt sporul in afaceri!!! Nu o judecati,dati-i o mana de ajutor,chiar merita toata lauda aceasta batranica!!!!

  5. Academicianu Răspunde

    Y-ule si unu-le….ce veti spune daca veti fi batrani si veti avea copii care din anumite motive nu se vor putea ingriji singuri, si veti fi disperati la randul vostru. Veti urla salam….si sa vina Italianu?

    • abc Răspunde

      @academicianu. Te rog nu confunda copii cu animalele. Și nu ai nimerit bine pentru că sunt pesionar și da, am din păcate un copil cu handicap destul de serios cun care mă chinui de-o viață pentru că este irrecuperabil. Și asta nu din vina noastră ci din cauza medicilor superspecialiști din Satu Mare. Nu dau nume, dar mai profesează, unul din ei este încă și șef mare-mare la spital. Iar de ajutorul primit de la stat, nu în bani, hai să nu vorbesc. Animalele pe care le ții le poți alege, dar pe copii îi educi. Eu am avut la viața mea pisici, pești, hamsteri, câini, broaște țestoase etc. Am avut și cai – rasa huțul dacă te interersează. Știu și câtă muncă este cu ei. Și în momentul de față am doi ciobănești germani de talie mare, nu parodii din alea mici, bine și ăia sunt câini. Și au carnet, au vaccin la zi, le duc la veterinar, le fac deparazitare periodică. Deci am grijă de ei dacă tot îi țin. În concluzie nu țin elefant în casă dacă nu am loc! Nu știu cum a ajuns bătrâna în situația asta, dar așa își bate joc de animale, marele iubitor de animale îi chinuie. Crezi că sărmanii căluți se simt bine acolo? Nu au ce face și punct. Și mă întreb autorul articolului la ce s-a gândit, cum pot fi ajutați animalele alea bătrâne că azil de animale nu prea știu să fie prin zonă. Sau este și nu știu? Ar fi o chestie. Sau încercați la vreo fermă.

      • Norick Răspunde

        @abc – asta-i academician, n-are el treabă cu animale domestice. Bucură-te, dacă știe diferența între cal și vvacă… ☺️ ?

    • Unu' Răspunde

      Fă-ne un serviciu, tuturor, schimbă-ți nick-ul în ceva mai pe măsura ta! Ceva de genul: prostăvan, idiot, oligrofen, etc…

    • y Răspunde

      @academicianu. Comentezi și tu că te plictisești. Cred că n-am ce să-ți mai fac. Nu mai sunt probleme, nu sunt șomeri, economia duduie, orașul e frumos și curat, avem vreo 14 poduri că deja primăria dă anunț la ziar că le vinde și atunci avem timp de baba asta leșinată.
      @Elisabeta Donca. Să știi că nu mie rușine. Am niște priorități și pe cât posibil încerc să-mi rezolv problemele mele cum pot. Nu să le mai basculez pe capul altora. Asta nu e o problemă, asta este creată din nu știu ce motive de bătrână. Dacă chiar ești îngrijorată dă și tu un telefon pe la o fermă unde sunt animale pe lângă Carei, poate preia careva. Eu nu îi cunosc. Poate preia cineva și baba poate să mai viziteze animalele. Adevărul probabil este că baba nu are bani și s-a trezit că nu are fân pentru cai peste iarnă.
      PS. Apropo, vecina bătrânei cred că sunt rezistenți la mirosuri. În Satu Mare una-două era executată.

      • Unu' Răspunde

        Din păcate, cu ultima parte nu sunt de acord!
        Și la noi în oraș, pe strada Aviatorilor la nr. 18 stă un bătrânel care are un cal și-l ține în curte! Pute toată zona de-ți vine să-ți borăști mațele, dar nimeni nu ia măsuri, deși s-au făcut o grămadă de reclamații!
        Mai mult decât atât, soacra unui consilier municipal locuiește chiar în vecini și tot nu s-a rezolvat problema! Pute și e plin de șobolani! Din fericire (pentru mine) eu doar trec pe-acolo și-mi țin respirația, dar cine stă acolo … îi compătimesc!

      • matroz Răspunde

        Acum,nu ca ii iau partea …acaca…dar si tu comentezi fara sa te intrebe cineva!In fond aveti dreptul sa aiurati ce vreti,nu va poate impune nimeni tacerea!Ce zici?
        Si apropo,nimeni nu-si rezolva problemele aici,eventual frustrarile!Hai sa nu ne transformam in atoate cunoscatori chiar daca ne repeti mereu titlul de profesor.Pe care eu il apreciez,dar nu pe lozinci in spatiul public!Calm si citeste tot!!!

    • Zeno Răspunde

      Ho!Ho!Ho!Nu cumva sa fie invers!Nu cumva copiii sa zica asta la parinti!Stii tu proverbul acela?Iubeste-ti copiii din suflet ca ei iti vor alege azilul de batrani!

    • Zeno Răspunde

      Bine grait!Dar nu cumva sa fie invers!Nu cumva copiii sa zica asta la parinti!Stii tu proverbul acela?Iubeste-ti copiii din suflet ca ei iti vor alege azilul de batrani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.