Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

FOTO. Cu caiacele pe Someș și marș ciclist, în Săptămâna Mobilității

Cu ocazia evenimentului ecologic ,,16-22 Septembrie – Săptămâna Mobilității Europene,, APM în parteneriat cu Primăria Satu Mare, Primăria Szamossályi din Ungaria, Societatea Carpatină Ardeleană și Direcția pentru Sport și Tineret a organizat ample acțiuni, însă  din cauza vremii nefavorabile , doar deplasarea cu caiacele pe Someș s-a desfășurat conform programului, cu mare succes .

Deoarece marșul ciclist s-a amânat, sâmbătă 30 septembrie grupul format din 52 de bicicliști din Ungaria în frunte cu doamna primar Biró Dienes Csilla, au pornit cu bicicletele de la Primăria din Szamossályi au parcurs 32 km, au trecut granița  și au pedalat până la Petea după care, au continuat traseul cu autobuzul până la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare unde au fost primiți din partea primăriei Satu Mare de către dl. Maskulik Csaba și dl.Butka Gergő.

Cu ocazia acțiunii și-au propus vizitarea a trei obiective importante din municipiu : Casa Meșteșugarilor importantă din punct de vedere al promovării educației duale, Turnul Pompierilor un marcant obiectiv turistic și nu în ultimul rând ,,Casa verde,, obiectiv ecologic, respectiv Grădina Romei. După Casa Meșteșugarilor, practicând mersul pe jos, dl. Maskulik Csaba le-a însoțit pe turiști în vizita lor la celelalte obiective,  oferind posibilitatea cunoașterii acestora din punct de vedere istoric, arhitectural și a importanței turistice și ecologice.

Dacă vremea va permite, marșul ciclist programat  pe pista pentru bicicliști de pe malul stâng al râului Someș până la Vetiș respectiv până la Oar, acesta va avea loc duminică 8 octombrie. Vom reveni cu detalii privind programul acestei acțiuni.

Sursa – APM Satu Mare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.