Ultima actualizare: azi, 09:33

Locale

FOTO. Investiție importantă la Liceul ,,Ham Janos”. Laboratoare de top, inaugurate în acest sfârșit de săptămână

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, a participat vineri, 27 octombrie, la inaugurarea laboratoarelor din noul corp de clădire al Liceului Teologic Romano-Catolic ”Ham Janos”.

În deschiderea evenimentului, primarul municipiului Satu Mare a subliniat necesitatea investițiilor care să ducă la îmbunătățirea procesului educațional sătmărean, cât și preocuparea pe care administrația locală o are pentru a se implica în activitățile și evenimentele pe care le organizează unitățile de învățâmânt, implicit elevii sătmăreni.

“Dacă avem copii, dacă avem grijă de ei, dacă avem grădiniţe mai bune, şcoli mai bune, profesori, înseamnă că avem un oraș care are viitor”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

Alături de edilul municipiului au mai participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Ungar al Resurselor Umane, Miklos Soltesz, parlamentari sătmăreni, cât și alte oficialități județene.

Evenimentul a constat într-un moment religios susținut de Episcopul romano-catolic PS Eugen Schönberger, programe artisitice pregătite de elevii liceului, cât și de vizitarea celor două corpuri de clădire în care își desfășoară activitatea cei aproape 700 de elevi ai liceului.

Reabilitarea laboratoarelor, cât și dotarea lor a fost realizată din fondurile alocate de Guvernul Ungariei, în colaborare cu Primăria Municipiului Satu Mare. Tot din fonduri alocate de Guvernul Ungariei a fost reabilitat anul acesta internatul “Sfântul Aloisiu” din municipiul Satu Mare.

Sursa – Primaria Satu Mare

 

Un comentariu

  1. parearea mea Răspunde

    Aud de gradinite mai bune. As vrea o definitie. Oare se stie ce taxe se pretind parintilor la grădinițe? Oare verifica cineva costurile mochetei (de pilda)??? Oare Inspectoratul școlar a întrebat vreodata de unde mai pot scoate parintii sute de lei (milioane) in fiecare luna??? Deci, exista si gradinite care sunt bune sa jumuleasca părintii de bani. Sa incerce cineva sa intrebe DE CE, sa vezi numai!! Inteleg sa se dea/pretinda o suta pe an, dar de aici, la multe sute e JAF curat. Rușine celor care au impresia ca părinții sunt miliardari. In euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.