Ultima actualizare: azi, 14:10
Locale

FOTO. O sătmăreancă de 102 ani, premiată de primar. Secretul longevității: aer curat, mâncare sănătoasă și muncă

Primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi a avut parte astăzi de o întâlnire mai specială. Edilul municipiului i-a făcut o vizită celei mai longevive doamne din municipiul Satu Mare. Acesta a ajuns în casa doamnei Ida Matolcsi care a împlinit luni, 16 octombrie, venerabila vârstă de 102 ani.

Cu această ocazie, primarul municipiului i-a înmânat acesteia o diplomă de longevitate, un buchet de flori și un premiu în bani.

“Am avut bucuria să întâlnesc astăzi o adevărată eroină. Doamna Matolcsi Ida care a împlinit 102 ani ne-a primit în casa ei cu mult drag și cu o seninătate specifică tuturor bunicilor și străbunicilor noștri. I-am mulțumit pentru lecția de viață pe care ne-o oferă tuturor și am avut ocazia să aflu chiar de la dumneaei care este secretul logevității. Am primti și un sfat care cred că trebuie transmis mai departe : “ Să prețuim viaţa, să trăim cumpătat şi să reuşim prin propriile puteri! La mulți ani, stimată doamnă! Să ne revedem sănătoși și anul viitor!”, a transmis primarul municipiului Satu Mare, Gábor Kereskényi.

Dornică să împărtășească din experiența dumneaei, Ida Matolcsi a mărturisit că aerul curat, mâncarea sănătoasă, bazată în principal pe legume și fructe, munca la câmp, având o viață simplă și modestă au fost ingredientele care au făcut-o să atingă venerabila vârstă de 102 ani.

În prezent, doamna Ida Matolcsi se bucură de dragostea celor două fiice, a celor doi nepoți și a celor cinci strănepoți care se îngijesc să îi satisfacă toate poftele și să aibă parte de o bătrânețe liniștită.

Sursa – Primăria Satu Mare

2 comentarii

  1. Cristi Răspunde

    Nu-i da de băut !!!!!

    • xxx Răspunde

      Stai liniștit e rezistentă baba, două războaie mondiale a gătat. Normal așa e cum spui, biztoș nu are voie la câte boli o fi având, dar la vârsta asta ce mai contează! Noi nu apucăm sigur nici pe aproape cât trăiește doamna asta! Mulți au grijă de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
VIDEO. Poliția e în alertă! Violator eliberat din Penitenciarul Satu Mare

A fost eliberat condiţionat în trei rânduri şi, de fiecare dată, la scurt timp după ce a părăsit închisoarea, a...

Închide