Ultima actualizare: azi, 22:25

Locale

VIDEO. Poliția e în alertă! Violator eliberat din Penitenciarul Satu Mare

A fost eliberat condiţionat în trei rânduri şi, de fiecare dată, la scurt timp după ce a părăsit închisoarea, a comis-o din nou. Este vorba despre un bărbat din Şoimi, Petru Hera Cristea, condamnat până acum pentru trei violuri şi trei tentative, ultima comisă în centrul Oradiei în 2014, când a atacat cu bestialitate o tânără pe Podul Intelectualilor, scrie ebihoreanul.ro. Trimis după gratii, ar fi trebuit să rămână în închisoare până anul viitor, dar a beneficiat de clemenţa unor judecători din Satu Mare care, fără să ţină cont de cazierul stufos, i-au dat drumul înainte de termen, pe motiv că a fost un deţinut exemplar.

În urma a două tentative de viol în anul 2010, Hera a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Nu i-a ispăşit integral, fiind eliberat condiţionat din nou pe 8 octombrie 2013, la recomandarea unei comisii (pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate) din cadrul Penitenciarului Târgu Jiu, cu un rest de pedeapsă de 520 de zile.

În primăvara anului următor era, însă, din nou după gratii! Pe 17 mai 2014, în duminica Paştelui, la 5 dimineaţa, Hera a urmărit o tânără orădeancă de 24 ani şi, profitând că în zonă nu era nimeni, a încercat s-o violeze. Femeia a reuşit să scape doar pentru că în zonă a apărut un trecător, iar agresorul a fugit, fiind prins după două ore cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din centrul oraşului.

Greu de crezut, Hera nu şi-a ispăşit întreaga pedeapsă nici de această dată. Deşi în mod normal perioada de detenţie i s-ar fi încheiat anul viitor, la cererea comisiei de la penitenciarul din Satu Mare, Judecătoria din acest oraş i-a dat violatorului drumul de pe acum.

Care i-au fost meritele? Hera a frecventat biserica şi a acceptat discuţii cu un psiholog, s-a întâlnit şi cu un asistent social, a participat la concursuri tematice, la un program de pregătire pentru liberare şi la unul de prevenire primară a violenţei domestice. Totodată, “a manifestat un comportament corespunzător faţă de personalul administraţiei penitenciarului şi faţă de celelalte persoane”. Probabil, pentru că în puşcărie n-a mai violat pe nimeni, mai scrie ebihoreanul.ro.

Deşi potrivit Codului de procedură penală, la asemenea procese participă şi un procuror care poate solicita instanţei amânarea liberării condiţionate ori poate contesta sentinţa, dacă este de părere că persoana condamnată nu s-a îndreptat, în cazul lui Hera acest lucru nu s-a întâmplat. Dimpotrivă, reprezentantul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare a cerut “admiterea sesizării, întrucât condamnatul întruneşte cumulativ condiţiile, şi anume a executat fracţia obligatorie şi a dat dovadă de îndreptare”.

Sursa – http://ebihoreanul.ro

10 comentarii

  1. pcr Răspunde

    castrat inmpuscat

  2. pcr Răspunde

    de ce nui pica sa violeze o judecatoare poate asa primeste anii mai greii

  3. Gogu Steriade Răspunde

    N-a avut ”invoire” cumva in noaptea in care a fost ucisa actrita Dorgai ?

  4. mitru Răspunde

    poate ca daca o viola pe judecatoarea care i-a dat drumul, il mai tinea un pic la puscarie, dar asa…e liber sa mai violeze omul..

  5. pcr Răspunde

    daca il vad eu ii sparg fata

  6. Jean Răspunde

    Si lesinatii care ii elibereaza?
    Sa va vad eu copiii bagati in boscheti si violati daca o sa mai fiti asa indulgenti, scarbelor. Sa va fie rusine. In special sefilor din institutie.

  7. Jean Răspunde

    Se pare ca doamna judecatoare iubeste violatorii.
    Este aceiasi analfabeta care a condamnat violatorii in grup din satu mare care au rapit o minora de 14-15 ani la doar 4 ani de inchisoare.

  8. Cuza Răspunde

    Probabil in speranta de a fi si ea iubita le da o sansa la toti violatorii. 🙂

  9. pastorta Răspunde

    Referitor la eliberarile conditionate este legal daca ai avut un comportament prin care dovedesti ca ti-ai inteles greseala! Are fractia necesara,etc! Dar stiu ca si daca ai antecedente,si inteleg ca are doua,nu mai beneficiaza,si trebuie sa faca toata pedeapsa!!! Apoi te uiti si la gravitatea faptei!!! Violul sau tentativa de viol este f grav,prin factori si inprejurari poate ,si pune viata persoanei agrsate in pericol de moarte!!! Asadar,un violator,se poate comporta normal timpi destui,dar poate intr-o secunda sa devina alta persoana! Deci pt ei nu este o indreptare inchisoarea! Pt ei ar trebui inchiderea intr-o institutie medicala psihiatrica,unde sa fie tratati!!! Deci judecatori nu au nici o vina,legea ii da dreptul sa iasa!! Mai ciudat este cum un violator iese si i se aplica legea,i se da aviz favorabil,iar unul care nu are antecedente,nu are fapte cu violenta,are familie,copil,chiar si-a inteles greseala i se da amanare la eliberarea conditionata??? Ma intreb daca acest individ comite din nou fapta,si da peste o femeie care in legitima aparare il omoare,cine va fi vinovat???? Sigur femeia,pt omor calificat,si ia vreo 20 de ani,si iar alta familie nenorocita!!!! Sunt unii tineri care sunt la prima abatere,au fapte de furt,din cauza anturajelor,se caiesc cu adevarat,si zac in inchisoare unde sunt vazuti mai rau ca violatorii si criminalii!! De ce??? Evaziune fiscala,contrabanda de tigari,furt,fapte care au ca vinovati sistemul si saracia,sunt mai aspru pedepsite decat atacul la viata!!!!/ deci nu judecatorii sunt de vina ci codul civil care nu mai pedepseste nici incestul,pedofilia,etc!!!

  10. Viorica Răspunde

    Probabil s-au gandit judecatoarele ca ele vor fi urmatoarele victime sau poate “norocoase”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.