Ultima actualizare: ieri, 20:30

Locale

FOTO. Opt migranți irakieni, opriți la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei – S.P.F. Curtici au reţinut opt cetăţeni irakieni, solicitanţi de azil în România, care erau călăuziți de un cetățean rus, în scopul trecerii ilegale a frontierei în Ungaria. Migranții sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar bărbatul care îi călăuzea pentru trafic de migranți, acesta fiind reținut pentru 24 de ore şi urmând să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În data de 10 octombrie, la nivelul Sectorului PF Carei s-a declanșat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.30, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe raza localității Foieni, jud. Satu Mare, la aproximativ 1500 m de linia de frontieră, un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Germania.

Polițiștii de frontieră au procedat la oprirea pentru control a mașinii, constatând că aceasta este condusă de un cetățean rus, în vârstă de 50 ani, iar în mașină se mai aflau opt cetățeni afro-asiatici, care nu își justificau prezența în zona de frontieră la acea oră.

Persoanele, împreună cu conducătorul auto, au fost duse la sediul sectorului pentru continuarea cercetărilor.

Din primele verificări s-a constatat faptul că cei 8 sunt cetățeni irakieni, patru adulți, cu vârste cuprinse între 19 şi 32 de ani, și patru minori, având vârste cuprinse între 2 și 8 ani, toți fiind solicitanți de azil pe teritoriul țării noastre.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că cetățeanul rus care intrase legal în România, i-a transportat pe cei 8 cetățeni irakieni până în apropierea frontierei de stat cu Ungaria, de unde intenţionau să treacă ilegal granița, cu scopul de a ajunge în Germania.

Cetățenii irakieni sunt cercetați de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul rus pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranţi.

Totodată, pe numele conducătorului auto a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, autoturismul folosit în activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Sursa – Poliția de Frontieră

4 comentarii

 1. Ciprian Răspunde

  Trebuiau opriti inainte de intrarea in Romania…dar la noi, CINE?

 2. SANTA CLAUS Răspunde

  TRIMISI INAPOI IN TARA DE PROVENIENTA………………

  • Bogu Răspunde

   Eu zic sa mergi cu ei si tu pe o portiune de drum. Dupa Irak tot mergi mai departe catre India.

 3. pcr Răspunde

  saraci copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.