Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

“Moment istoric”! Exproprierile pentru al treilea pod, aprobate

Consiliul Local Satu Mare a aprobat în şedinţa de astăzi proiectul privind declanșarea procedurii de expropriere, studiul de fezabilitate și devizul general pentru cel de-al treilea pod peste râul Someş. Suma prevăzută pentru exproprieri este de două milioane de lei, iar valoarea estimată a podului a fost actualizată la 128 de milioane de lei.

Proiectul a fost introdus pe ordinea de zi în ultima clipă ce către primarul Kereskenyi Gabor, deoarece abia acum s-a reuşit finalizarea documentaţiei cadastrale, dar nu au lipsit şicanele politice.

Liderul de grup al consilierilor PSD, Radu Roca, a cerut o serie de explicaţii cu privire la acest proiect, precum indexarea preţului dar şi modalitatea de acordare a despăgubirilor.

Reprezentantul firmei care a executat proiectul i-a oferit acestuia toate răspunsurile, arătând că a fost nevoie de e o actualizare a studiului vechi.

Primarul Kereskenyi a precizat că au fost obținute toate avizele necesare podului, subliniind că se fac paşi importanţi pentru această investiţie.

“Asistăm la un moment istoric şi cred că avem acum cu adevărat şansa de a face paşi importanţi, chiar dacă nu vor apărea de mâine utilajele”, a spus primarul.

În cadrul şedinţei au mai luat cuvântul și trei dintre persoanele care vor fi despăgubite, exprimându-şi nemulţumirea faţă de modul în care au fost abordaţi, reclamând că şi termenul în care trebuie să părăsească imobilele, adică 15 zile de la notificare, este prea scurt. Ei se declară nemulţumiţi şi de preţurile la care le-au fost evaluate clădirile, afirmând că se vor adresa instanţei.

În cele din urmă, proiectul a fost votat.

7 comentarii

  1. Ioska Răspunde

    Adica cum nu-s multumiti? Primesc de 2 , 3 ori pretul imobilului si nu le convine?La banii astea isi iau 5 apartamente..sa fim seriosi..pe unii nu-i satura nimeni.

  2. Unu' Răspunde

    Pudelul Roca a făcut gargară doar să-i facă pe plac jegului de dorel de sătmar, cel mai incompetent primar pe care am avut neșansa să-l avem în toată istoria milenară a acestui oraș!
    Dacă el n-a fost în stare de nimic, atunci hai să le punem bețe în roate și ăstora, să mai batem pasul pe loc, că mai sunt doar doi ani până la alegeri!
    CUIE MOICA!

  3. Satmarean Răspunde

    Si prea mult primesc. Altii muncesc o viata pt acele sume si nu reusesc sa agonisesca atat.

    • tibi Răspunde

      Da si tot nu-s multumiti…Nu stiu cine le-a evaluat dar sunt peste pretul pietei..daca ar fi sa le cumpar imobilele n-as da pe ele nici jumatate din pretul estimat…Verifica cineva evaluarile astea?

  4. z Răspunde

    Rusine, atata banet pentru ce..?Unii se scalda in bani castigati ilegal iar altii mor de foame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.