Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Ambulanță performantă la Spitalul Județean Satu Mare

Județul Satu Mare a primit în această dimineață, marți, 28 noiembrie, vizita unei delegații din Germania. Sătmarul este înfrățit cu Judetul  Ostalbkreis din Landul Baden-Württemberg, Germania, iar datorită unui parteneriat cu Crucea Roșie din Germania, Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a fost dotat cu o ambulanță nemțească.

La evenimentul din această dimineață, în cadrul căruia reprezentanții Crucii Roșii Germania au predat conducerii Spitalului Județean cheile ambulanței, au participat, printre alții, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, directorul SJU, Adrian Marc, precum și managerul Ambulanței Satu Mare, Gabriela Opriș.

,,Județul Satu Mare are o colaborare tot mai strânsă cu judetul Ostalbkreis din Landul Baden-Württemberg. Noi anul trecut am semnat și un protocol de colaborare din cele trei tematici prioritare care s-au stabilit de comun acord. Una este partea de conlucrare pe sistemele de sănătate. Crucea Roșie Germania a oferit astăzi o ambulanță echipată, într-o stare foarte bună pentru Spitalul Județean Satu Mare. Ambulanța va ajunge la Tășnad, în condițiile în care acolo ambulanța s-a stricat. Totodată, faptul că noi ca și Consiliu Județean reabilităm drumul de la Tășnad via Mădăras, având și o mașină mult mai performantă timpul de intervenție crește considerabil. Eu zic că împreună am făcut un lucru extraordinar pentru locuitorii Tășnadului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba.

Vizita a fost precedată de  întâlniri anterioara a reprezentanților Consiliului Județean,  Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu omologii lor din Germania, din  regiunea Allen, punându-se astfel bazele unor parteneriate profesionale benefice instituțiilor  în ceea ce privește :
          Internship- ul medical
          Schimburi de experiență
          Dezvoltare profesională a personalului de îngrijire
          Dezvoltarea sistemului educațional postliceal pentru specializarea asistenți medicali generaliști
Prin dotarea Spitalului Județean de Urgență Satu Mare cu salvarea primită de la reprezentanții Crucii Rosii din Germania,  unitatea face un nou pas spre adaptarea serviciilor oferite  la nevoile comunității.

 

Un comentariu

  1. ciprian Răspunde

    Nu cade de pe roti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.