Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

Pataki: Modernizarea drumurilor prin PNDL, destul de avansată. Probleme tehnice

Conducerea Consiliului Județean Satu Mare a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că proiectele finanțate prin PNDL1 se află într-un stadiu destul de avansat de execuție, nu atât de înapoiate cum a anunțat președintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca.

”Odată cu preluarea mandatului meu de președinte al Consiliului Județean, am preluat și 16 contracte finațate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, adică PNDL1, care se aflau în diverse stadii de implementare: unele în execuție, dar altele erau în contestare, în refacerea de soluții tehnice, proiectele tehnice erau într-o stare nu foarte bună, și din cauza asta am avut multe bătăi de cap până am semnat primul contract”, a declarat Pataki.

Vicepreședintele Ioan Rus a precizat că proiectele derulate prin PNDL 1 au probleme de ordin tehnic, neconcordanțe între documentația inițială și situaţia din teren.

Potrivit lui Pataki, Consiliul Județean are 850 de km de drumuri județene, din care prin PNDL 1, a fost modernizat în totalitate drumul Pir-limita de județ, drumul Căuaș-Ady Endre, modernizarea drumului Bârsăul de Sus – Fărcașa (MM).

În procent de peste 70% sunt drumul spre Potău, tronsonul Craidorol-Țeghea – Mihăieni, drumul Supuru de Jos-Sechereșa.

Alte patru contracte au un grad de sub 50% de realizare: DJ 108l Tășnad-Craidorolț-Terebești-Gelu-Mădăras, DJ 195 D, tronsonul Acâș-Mihăieni, precum și Tășnad- Santău-Cherăușa-Dindești-Tiream-Carei-Berveni- granița cu Ungaria, un tronson de circa 60 de km, și un tronson de circa 50 de km DJ 193 Satu Mare-Amați-Tătărești-Homoroade, Solduba-Hodișa-Socond.

Pe lângă drumurile modernizate prin PNDL, au fost efectuate și reparații de drumuri județene, contractul fiind semnat în 24 iunie 2017. În cele 108 zile au fost reparați 143 km de drum, adică 1,5 km de drum zilnic.

 

Un comentariu

  1. Atent Răspunde

    Cine vorbeste : papagal de pnl si summo de udmr , asta s a votat asta meritam !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.