Ultima actualizare: azi, 14:10

Locale

AUDIO. Zgomotele de la Moftin, mai puternice. Oamenii sunt speriaţi: “Tremură uşa şi geamurile”

Zgomotele produse la Moftin din această seară se aud mai puternic în unele localităţi din zonă, cum ar fi Domăneştiul.

Un cititor PortalSM ne-a transmis că în această seară că le tremură geamurile şi uşa, şi nu se poate dormi.

“Nu se poate dormi de zgomotul de la Moftin! Stăm în Domănești şi se aude până la noi, tremură ușa, geamurile… Ce o să fie cu noi ? Știe măcar cineva ceva? Măcar ceva ședința să se facă și aici la noi să știm și noi ceva, toată lumea îi speriată”, ne-a transmis o persoană.

Şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, col. Daniel Dragne, a explicat într-o conferinţă de presă, că la sonda in Moftin nu a fost nicio explozie, iar zgomotele auzite în localitate au fost cauzate de reaprinderea flăcării.

El a precizat că flacăra s-a stins, iar pompierii au reaprins-o azi noapte. Problemele apar din cauza faptului că gazul scapă în două părţi, iar într-o zonă gazul iese cu apă, astfel că se stinge. În momentul în care se reaprinde de la cealaltă flacără, sau este reaprinsă de pompieri, se produc zgomote puternice.

“Incendiile de sonde de gaz sunt mai atipice, datorită riscurilor pe care le comportă prin emanarea unor de gaze care pot devin explozibile. Zgomotul e de la un efect de flash-over, arderea în masă. Sunt inconfortabile și sunt percepute ca un efect teluric dar nu sunt cutremure”, a spus Dragne.

“Flacăra mai mare se mai stinge, se mia reaprinde şi de aici se aude acel bum, cu trepidații. Este important să se înțeleagă de la ce este acest zgomot”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Cei doi au explicat, din nou, că populaţia nu este în pericol.

2 comentarii

  1. Vasilica Răspunde

    Daca cel care detine functia de prefect vremelnic i altii in sedinta au afirmat si au ras ca totul este sub control dormiti linistiti…se ve in imagini postate….no comment

  2. Kiwi Răspunde

    Asa prefect asa e problema rezolvată !….Să vina Avram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.