Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

FOTO. Pompierii nu sting deocamdată focul de la Moftin. S-ar putea produce amestecuri explozive

În această seară, la sediul Primăriei comunei Moftin, a avut loc o ședință de urgență cu privire la stingerea incendiului de la sonda de gaze. Imediat după această întrunire, a avut loc o conferință de presă pe aceeași temă, la care au participat prefectul județului Satu Mare, Darius Filip, împuternicit inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), col. Daniel Dragne, respectiv, din partea companiei Serinus Energy, Chief Executive Officer (CEO), Jeffrey Auld.

,,La momentul actual nu am intervenit pentru stoparea incendiului pentru că această acțiune ar duce practic la posibilitatea unor amestecuri explozive ce ar putea fi îndreptate spre zonele locuite. În acest moment echipajele IGSU monitorizează modul în care se produce arderea. Vrem să fim siguri că nu avem scurgeri de gaze. Împreună cu proprietarii sondei și cu experții din Canada vom coordona acțiunea și dorim să ducem misiunea la bun sfârșit în condiții de siguranță”, a declarat inspectorul general al IGSU, col. Daniel Dragne.

În plan operațional au fost luate măsuri de echipare suplimentară pentru protecția personalului care se află la fața locului, având în vedere temperaturile ridicate generate de arderea violentă, substanțele rezultate în urma acesteia, dar și zgomotul produs de incendiu.

În acest moment, la fața locului se află patru echipaje de pompieri salvatori. Celelalte forțe și mijloace dislocate anterior au fost retrase în subunități, fiind posibilă alertarea acestora la locul incendiului, în funcție de evaluările realizate de către comandantul intervenției și de evoluția situației operative din teren.

 

5 comentarii

  1. Duce Răspunde

    Ce caută o firmă canadiană pe pământ românesc ???? Așa le trebuie,îi bate ăla de sus !!!!

  2. Duce Răspunde

    Fură capital de sub glia noastră care bunicii noștri au apărato cu riscul vieții !!!!! Sa ardă tot gazul !!!

  3. The King Răspunde

    Ce prost esti….boule!

  4. Duce Răspunde

    Mersi the king tu ești deștept ?

  5. Duce Răspunde

    Bubui ca conducta aia de gaz de prost ce ești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.