Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Mobilizare fără precedent. Pompieri din cinci judeţe la Moftin

Mobilizare fără precedent pentru stingerea incendiului de la sonda din Moftin. În acestă dimineață, la locul incendiului au ajuns forțele și mijloacele solicitate din cadrul ISU Bihor, ISU Maramureș, ISU Satu Mare, ISU Sălaj și ISU Timiș (în total peste 70 de cadre).

Aceștia au adus materialele și echipamentele necesare realizării dispozitivului de alimentare cu apa de la stația de pompare a ANIF, respectiv din Raul Crasna (5 motopompe de mare capacitate, furtunuri, colectoare, racorduri etc.) și s-a realizat un dispozitiv, care se intinde pe o lungime de 3300 metri. Pentru asigurarea rezervei de apă, au fost aduse pe amplasament rezervoare de mare capacitate (60 mc si 70mc).
Tot pe parcursul zilei de astăzi, a fost finalizată consolidarea platformei pentru a preîntâmpina împotmolirea utilajelor grele, care vor acționa pentru extragerea componentelor din focar și a autospecialelor de stingere.
De asemenea, a fost eliberat întregul perimetru de materialele și containerele care împiedicau accesul forțelor de intervenție, urmând ca pe amplasament să fie aduse echipamentele necesare secționării turnului sondei in vederea extragerii acestuia din focar.
După finalizarea acestor operațiuni de degajare a tuturor componentelor care împiedică accesul specialiștilor canadieni la capul sondei, in vederea identificării modului de închidere eficientă a acesteia, va putea începe intervenția pentru stingerea efectivă a incendiului.

10 comentarii

  1. Stavros Răspunde

    Un aparat de stins focuri la puturi explodate exista in Ungaria…. Big Wind.
    https://youtu.be/-DTrWd2Q9cU

    • y Răspunde

      Ce arată pe youtube este doar un foculeț mititel față de Moftin unde s-a topit și instalația de foraj de la căldură. Plus că în Kuweit s-a folosit la stins la sonde de țiței, țiței care este lichid. La Moftin este gaz natural deci nu se pretează.

  2. pastorita Răspunde

    Costa bani! Nu avem!!! Noi nu avem nimic!!! Nici pt sanatate,carti pt invatamant,pt alocatii,pensii,salarii,nimic!
    Nuavem!!!!
    Doar pt rachete,avioane,limuzine de lux,salarii si pensii de lux,renovat cotroceniul,vacante de lux,etc!!
    Popurul???? Poate moare,sa nu mai aiba atata bataie de cap cu el!!!

  3. vas Răspunde

    Dintr-un articol din 2014 reprezentanti companiei, au spus ca ei cauta petrol si nu gaze.
    In timp ce localnici de la Pungesti ”primeau bataie” de la jandarmi,pentru ca se opuneau prospectiunilor companiei Chevron,autoritatile din Satu Mare si Romania dadeau avize intro veselie.Unde era primarul din Moftin .De ce nu a informat cetateni ?Iar acuma el se plange ca nu primeste nici un ban de la stat.
    Statul ia bani marunti,un leu doi redeventa .
    Grosul banilor este al firmei canadiene,careia statul roman ia concesionat exploatare aprope gratis.

    Articolul din 2014
    “Autorităţile au cerut asigurări
    Atât conducerea Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, cât şi primarul comunei Moftin, Gheorghe David, au cerut asigurări că nu este vorba despre alt gen de activitate în acest moment. Astfel, potrivit directorului Agenției pentru Protecția Mediului Satu Mare, Elisabeta Bekessy, compania Winstar a primit autorizația de mediu după ce a dat asigurări că este vorba de explorare și nu de exploatare. De asemenea, reprezentanţii companiei au dat asigurări că va căuta petrol și nu gaze de șist. ”

    Lista rusinii:

    Acordul de concesiune pentru 12
    explorare, dezvoltare si exploatare petrolieră în perimetrul E IV – 5 Satu Mare,
    PREŞEDINTELE
    AGENŢIEI NAŢIONALE PENTRU
    RESURSE MINERALE
    Gheorghe DUŢU (PSD)

    AVIZĂM
    Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii
    şi Mediului de Afaceri
    Andrei Dominic GEREA (grupul ALDE)
    Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor
    Graţiela Leocadia GAVRILESCU (PSD)
    Ministrul Justiţiei,
    Robert-Marius CAZANCIUC (PSD )

    • cârcotaş Răspunde

      …explorare nu exploatare…Adică o naivă care conduce APM îşi închipuia că canadienii vor să se joace de-a explorarea cheltuind bani fără a fructifica nimic,şi se asigură de asta nu prin contract ci printr-o declaraţie?Ăştia sunt oamenii care conduc instituţiii la noi!

  4. Mos Crăciun Răspunde

    Crăciun fericit papagalilor de pe portalul SM, fix așa cum au concetățenii noștrii din Moftin și localitățile din apropiere!

  5. Mos Căciulă Răspunde

    Mobilizare fără precedent, rezultate zero. Peste vreo 6 luni vorbiți despre ce s-ar putea face pentru încercarea de a stinge incendiul… Punem pariu?

  6. coco Răspunde

    cine a castigat cu aceasta incendiu?pierderea de gaz aproximativ 15000 de euro/ora cui o sa fie taxat.daca o sa fie izbucniri dupa ce stinge focul si viata oamenilor o sa fie in pericol cine va fi responsabil?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.