Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Protest la Consiliul Judeţean. “Nu mai putem circula, e dezastru!”

Protest la Consiliul Judeţean. Locuitorii din satele Soconzel şi Stâna se pregătesc să protesteze în faţa Consiliului Judeţean Satu Mare, revoltaţi de starea drumului. Protestul este programat pe joi la ora 14,00.

Localnicii spun că nu mai suportă starea dezastruoasă a drumului, în special între Socond şi Soconzel, dar şi drumul până la Stâna, chiar dacă s-au făcut reparaţii minore.

“Nu mai putem circula, drumul e dezastru!”, a spus unul dintre organizatori.

De asemenea, cei din Stâna spun că nu au nici medic de familie, lucru care îi nemulţumeşte.

Protestul este organizat de un grup de tineri din Soconzel, care se aşteaptă ca participarea să fie destul de numeroasă.

 

13 comentarii

  1. Jony Spargaci Răspunde

    Nu v-ati dus la vot,pu-lalăilor,acum aveti presedinte de consiliu judetean ungur care o să vă facă drum cand veti canta ”az a szép”, mai precis la ”pulivară mai spre seară” !!!

    • comentator Răspunde

      @Jony Spargaci. Daaa, ce să spun. Că pe timpul lui Ștef/Coica muuulte s-au făcut. Zilele Județului, că de asta aveam nevoie! Că nu avem pe ce cheltui banii, drumuri perfecte, sănătate brici și poduri muuulte.

      • Jony Spargaci Răspunde

        Nu-i cine să le ”deschidă ochii”, rromilor din Stana !!Dacă ar reclama la Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD) si la CEDO pentru faptul că sunt marginalizati,că cei 10 km de drum de la DN pană in Stana sunt sub orice critică,inpracticabili,doar pentru simplu fapt că sunt ei ”de alta culoare” sa vezi cum ar juca Pataki un csardas si ”bătuta pe picior” ca sa n-o ia pe ”cocoasă” !!

        • comentator Răspunde

          Tot poți să pui covor asfaltic pe un drum fără fundație ca lumea. Dar răbdare, vin alegeri să vezi ce se vor tăia panglici peste tot, nu numai la drumuri.

        • abc Răspunde

          No, numai ochi deschiși la ăștia ne mai lipsește!

        • satmarean Răspunde

          Esti prost si neinformat mai baiatului. drumurile si trotuarele in Socond si Stana s-au refacut de 2 ori in ultimii 7 ani, dar numai pe hartie. Restul au fost cateva camioane de asfalt pentru peticire.

  2. Carmen Răspunde

    Producatorii din Stina nu-si pot duce bananele cultivate local la piata.

  3. Rus Ioan Răspunde

    Vreau sa fac cateva precizari legate de cele doua drumuri judetene invocate , respectiv:
    1.Drumul judetean 196A ( din DN19A intersectie Bolda -Stana-contract de reparatie semnat in anul 2017,reparatia a inceput dinspre Stana .S-au reparat aprox 4km ( pana la padure)din 10km.Ieri a fost convocat constructorul si am stabilit continuarea reparatiilor pe toate DJ imediat ce conditiile climatice LEGALE si conforme instructiunilor Inspectoratului de Stat in Constructii ne vor permite.( deci lucrarea a fost suspendata doar ,pe timp de iarna)

    2.DJ193F Socond-Soconzel.
    Nu s-a inceput reparatia in toamna 2017 desi s-a dorit,deoarece am inceput programul abia din agust luna august ( contract pe un singur lot , contestatii etc), pe prioritati iar spre final,conditiile climatice nu au permis si inca nu permit.
    Asa cum observa un comentator, acest drum are probleme majore de fundatie . Nu s-au facut in tump , peste blocajul initial ,minor ,de piatra decat tratamente bituminoase, peticiri….Deci se impunea o reabilitare si/sau o modernizare majora ,cu surse atrase.
    Astfel de la preluarea mandatului din 2016 am actualizat SF-ul si am depus documentatia la finantare pe PNDL( Programul national de dezvoltare locala ce-l derula d-na Saideh …la acea vreme)
    Din pacate finantarea a fost RESPINSA de Guvern( MDRAP). Daca as fi rau ,as putea spune ca Guvernul PSD/Alde ,de la putere l-au respins desi noi ( CJ) am facut toate diligentele necesare ,exact in acelasi mod cum am facut-o pentru cele 9 investitii castigate si pt. care am semnat contract in Decembrie 2017.
    Dar nu afirm asta, crezand inca in faptul ca alocarile guvernamentale se fac pe anumite criterii..,cum ar fi traficul, standarde de cost,importanta in reteau judeteana de legaturi ,fluenta traficului etc?…
    In anul 2016 , inainte de startul finantarilor pe PNDL,( in fapt acest DJ fiind un drum comunal , “fortat “incadrat ,in trecut ca DJ doar pt faptul ca ar asigura o legatura cu judetul vecin, pe un drum de pamant prin Stana (dar iata de cati ani sufera cetatenii pt. o decizie prost luata )), l-am RUGAT pe Dl primar Crasnai sa ceara revenirea la statut de DComunal si in mod sigur primea finantare pe Comuna Socond, asa cum a prins si pe PNDL 1 pt. atatea drumuri comunale .Desigur se facea o consolidare suficienta de fundatie si ASFALTARE cf standard de DC , nu de DJ( extrem de costisitoare ).Dar nu a dorit.

    Asadar acest DJ va fi reparat ( nu reabilitat nu modernizat, sumele necesare fiind enorme!) pe o solutie adecvata starii actuale ,in acest an ,pe bugetul C Judetean ,pe programul de intretineri si reparatii pe timp de vara( inceput asa cum se stie dupa nesfarsite contestatii abia in august 2017!!!!..)Totusi din august 2017 pana ce cond.climatice de anul trecut au permis am finalizat majoritatea contractelor semnate( 36 din 43) si pt restul DJ-urilor vom continua ,imediat ce temperaturile vor permite.
    Cu respect,
    I.Rus-vicepresed. CJSM

    • matroz Răspunde

      Si ziceti ca analfabetul acesta e vicepresedinte de Consiliu judetean?

      • abc Răspunde

        E ușor să comentezi, el măcar s-a semnat. Oricum ți-a dat explicațiile mură în gură, dar văd că este prea elevat pentru tine. Dacă n-ai priceput că situația este din cauza tâmpeniei de licitație a lui Ștef ce să-ți facă omul?

        • matroz Răspunde

          Apreciez si semnatura ta de om responsabil!Era vorba de agramatismul omului,dar daca tu nu pricepi…sa zicem: Hai la lupta cea mare!Dar daca nu pricepi,nu pricepi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.