Ultima actualizare: azi, 21:59

Locale

FOTO. Captură de zile mari la Petea. TIR, burdușit cu țigări de contrabandă, confiscat de polițiști

Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au descoperit, ascunse într-un automarfar peste 10.000 de pachete cu țigări, pentru care conducătorul auto nu deținea nici un document de proveniență.

În cursul zilei de ieri, 27 ianuarie, în Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră un cetățean român, C.V., în vârstă de 29 ani, conducând un ansamblu de autovehicule marca Mercedes care transporta paleți cu sticle.

Din primele verificări s-a constatat faptul că un cablu de siguranță a automarfarului era rupt, existând astfel suspiciuni cu privire la marfa transportată.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit, ocazie cu care, deasupra paleților cu sticle au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 10.300 pachete, cu timbru fiscal din R. Moldova, în valoare de peste 113.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de țigarete.

Totodată automarfarul, în valoare de aproximativ 220.000 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.

Sursa – Poliția de Frontieră

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.