Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

FOTO. Cum erau ,,educați” șoferii în perioada comunistă: Li se prezentau mașini distruse

Dacă celebra mașină a timpului prezentată în filmele de succes de la Hollywood chiar ar exista, șoferii teribiliști de astăzi ar avea parte de o surpriză imensă dacă s-ar ,,teleporta” în perioada comunistă. Una dintre expozițiile de mare impact de la acea vreme a avut ca temă educarea șoferilor, iar obiectele expuse în acest sens reușeau să șocheze și să pună pe gânduri orice ,,zmeu” într-ale șofatului. Șoferii trebuiau să admire mașini distruse și să tragă singuri concluzii.

Expoziția era una anunțată din timp, iar șoferii ori viitorii șoferi se adunau într-un perimetru organizat unde așteptau să le fie prezentate ,,colecțiile” de fiare vechi. Organizatorii încercau să îi educe pe conducătorii auto prin a le prezenta o sumedenie de mașini distruse, ,,victime” ale unor accidente rutiere grave. Într-un final, scopul expoziției era să îi conștientizeze pe șoferi cu privire la pericolele ce se nasc în urma vitezei sau a neatenției în trafic.

Imaginea de mai jos datează de câțiva zeci de ani și a fost surprinsă la o astfel de expoziție, organizată în Piața Libertății din municipiul Satu Mare.

4 comentarii

  1. Lily Răspunde

    Poate se amenajează un spațiu în oraș, într-o intetsecție unde să fie expusă permanent câte o epavă pt. “conștientizarea” șoferilor iresponsabili! Ce zice ACR, RAR, ARR ș.a.?

  2. Norick for President Răspunde

    Acum este internet si vedem pe portalsm cadavre din cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.