Ultima actualizare: azi, 18:24

Locale

Sală Polivalentă, în zona Stadionului Unio. Consilier local: ,,Acum este momentul să acționăm!”

Consilierul local PSD Radu Roca anunță că există o soluție viabilă pentru construirea unei săli polivalente în municipiul Satu Mare. După ani de zile în care acest proiect a tot fost în vizorul primăriei, însă fără nicio concretizare, consilierul social-democrat spune că a sosit momentul ca Sătmarul să beneficieze de un complex sportiv care să cuprindă o Sală Polivalentă ,,imperios necesară” pentru municipiu.

Redăm integral propunerea consilierului Radu Roca:

,,Soluţie pentru SALĂ POLIVALENTĂ! Odată cu aprobarea solicitării de transmitere a unor imobile în domeniul public al municipiului Satu Mare şi în administrarea Consiliului Local, în şedinţa din data de 25.01.2018 , conducerea municipiului Satu Mare POATE şi AR TREBUI să facă demersuri pentru preluarea prin Hotărâre de Guvern a imobilelor, respectiv imobilului bază sportivă – Stadion Unio în suprafaţă de 3,3 hectare, situat în municipiul Satu Mare , strada Zefirului F.N., aflat de mulţi ani în paragină.

Cu conlucrarea parlamentarilor sătmăreni, respectiv cu conducerea MAN se poate promova o Hotărâre de Guvern şi pentru preluarea unei părţi din imobilul de la Ministerul Apărării Naţionale (imobil situat în vecinătatea Stadionului Unio) în domeniul public al municipiului Satu Mare care ar putea crea premiza pentru construirea unui Complex Sportiv care să cuprindă o SALĂ POLIVALENTĂ imperios necesară pentru pentru municipiul Satu Mare .

Suprafaţa totală disponibilă ar permite construirea unui Complex Sportiv amenajat cu parcări, fapt ce ar schimba în frumos aspectul arhitectural şi înfăţişarea zonei din partea de sud a municipiului Satu Mare. Acum este momentul să acţionăm!”

24 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    Păi parcă avuse dorel de sătmar – cel mai prost primar din istoria sătmarului o astfel de inițiativă, sau mă înșel?
    E clar că n-ar strica să profităm de cele 4-5 luni cât vom avea ministru din județ … 😉

    • un bou Răspunde

      ce gluma buna,, ce se poate intampla in 4-5 luni ce nu s-a intamplat in aproape 30 de ani ???????????????

      A FOST DE AJUNS, NU MAI VREM NIMIC DE LA VOI, LA PUSCARIE CU HOTII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. whiskas Răspunde

    MMMda Oare ce aveti de gand cu fosta fabrica de paine : acum ;crescatorie de sobolani jeg cat incape . cel mai bun loc pentru aceasta investitie ,dar cine stie ce se mai manevreaza acolo pentru zile negre …..cum stiti ceva ? eu da ……ORHA 2

  3. Kereskeny Tarr Răspunde

    Refaceți dom-le centrul istoric si nu tot mințiți lumea cu vrăjeli de alaltăieri. Cad clădirile pe oameni și vouă va arde de săli polivalente. Alte idei pt spălări de bani la scara industrială mai aveți?

  4. Zile d-l Geo Răspunde

    Extraordinar !!!! Olimpia desfintata ..dar vom avea sala polivalenta !!!! Mai e asa ceva in Romania?

    • ... Răspunde

      Olimpia era o gaura neagra unde banii, cum intrau asa dispareau…

    • Norick for President Răspunde

      Ii pentru CSM, nici nu sa terminat inmormantarea Olimpiei si deja beau in cinstea noi masini de furat bani.
      Anul viitor echipa de baschet se va bate pentru castigarea campionatului din cate a declara Fogel.

  5. Unu Răspunde

    Sloganul mândru că sunt român se transformă in anul centenarului în sloganul “acum ori niciodată”

  6. Lily Răspunde

    Dl. Roca acum a început să descopere/redescopere orașul?
    De modernizarea stadionului Dinamo, unde să poată măcar alerga civilizat sătmărenii, ce părere aveți? Acolo este cu ministerul educației și nu avem ministru sătmărean?
    Ideile nu lipsesc, punerea lor în practică ne “omoară”!

  7. Falco Răspunde

    Se baga și asta în seamă, vrea să-l trimită si pe el PSD-ul la București și vrea să arate ce activ este el?

  8. pastorita Răspunde

    Sala polivalenta???? Calca pe urmele lui UDREA???? Asta este asa de urgent????Toti alesii orasului care circula cu masini luxoase,sau avionul,au vazut cum arata gara orasului Satu Mare,si fosta Autogara??
    O mizerie,o rusine,si dupa cum soseste trenul in gara,iti dai seama ce gospodari are acest oras!! Aceea autogara,acum o ruina,te intanpina cu tristete,parca cerand ajutor!!!
    Si alte edificii candva frumoase acum ajunse in paragina!!
    Sala polivalenta??? Pt ce???
    Alooo,suntem plini de mall- uri,baruri,cazinouri,etc.,intr-un oras sarac????
    Tineri au plecat,pt ca dintr- un salariu de mizerie nu isi pot intemeia o familie,cumpara o casa,etc!!
    Aveti o fixatie cu patinoare,sali de sport,mall-uri????
    De ce tineri care vor sa urmeze o facultate trebuie sa mearga la Bucuresti,Baia mare,Cluj??
    De ce nu scoli profesionale de meserii,pt a ne tine tinerii acasa?
    Si atunci sa vina altii la noi pt aceste pregatiri!!!!
    Sala polivalenta??? Hai ca ne ducem de rapa!!!

    • un bou Răspunde

      important e sa-si umple fiecare buzunarul si conturile

      LA PUSCARIE CU HOTII, AVERILE NEJUSTIFICATE CONFISCATE!!!!!!!!!!!!!!!

    • Unu' Răspunde

      Stimată doamnă, sunteți total pe lângă subiect!
      În primul rând, gara aparține de Ministerul Transporturilor, unde am avut ministru și secretar de stat dar n-au fos în stare să facă nimic, doar un amărât sens giratoriu total nefolositor, deoarece centura va trece la câteva zeci de metri de el, iar gara o tot modernizează de vre-o 20 de ani …
      ÎNCĂ NU avem nici un Mall în oraș (buda-small e la ani-lumină de a fi mall, iar Someșul e depășit!) iar cei ce-și permit să meargă la cumpărături la Mall (peste 60% din populația activă a județului!) sunt nevoiți să meargă în alte județe (sau țări) contribuind la dezvoltarea respectivelor județe!
      Un aspect foarte important e că Mall-urile și de altfel toate centrele comerciale, nu consumă bani de la bugetul localității ci dimpotrivă, aduc bani la buget, sub forma impozitelor pe terenuri și clădiri, și generează locuri de muncă! Dar NU sunt construite de către primării sau alte autorități locale sau centrale, sunt investiții private 100%!!!
      În oarș sunt foarte mulți copii și tineri care AU NEVOIE de o sală polivalentă pentru diverse activități, atât sportive cât și culturale! A trecut vremea caselor de cultură ale sindicatelor!! Acestea sunt perimate, deoarece nu sunt multifuncționale! Nu poți organiza un concert sau o competiție sportivă în ele! Și mai avem tineri care fac sport!
      Tinerii încep să revină în oraș, au locuri de muncă bine plătite, statistic, județul nostru oferă salarii mai mari decât județele MM și SJ! Nu știu de unde v-a venit că nu sunt tineri în oraș, poate sunt la serviciu și nu-i vedeți dumneavoastră!
      Școli profesionale avem, har domnului, problema e că tinerii nu vor să învețe o meserie! Unele școli profesionale au chiar semnate contracte de școlarizare cu unele fabrici noi din oraș!
      Și nu în ultimul rând, “tinerii” se scrie cu 2 de “i”!!

      • Bibliotecar Răspunde

        Sunt în total acord cu cele afirmate de dvs, indraznind să mai adaug faptul că Și de o bibliotecă publică modernă are nevoie Satmarul.

    • cârcotaş Răspunde

      @Pastorita,parţial ai dreptate.Împletirea sărăciei cu apetitul de fiţe este caracteristic societăţilor debusolate şi în prăbuşire.Investiţiile(străine) care nu produc valoare adăugată (ex. comerţul,serviciile) sunt un mod de secătuire a disponibilităţilor băneşti ale populaţiei.Că se fac clădiri şi se angajează lucrători cu salariul minim e un mare fâs.Pe de altă parte o sală polivalentă e un lucru elementar pt. un oraş de 100 000 de locuitori.Cred că doar SM nu are aşa ceva.Dacă am merge doar pe logica Dv. n-ar trebui să avem filarmonică,teatru,zilele oraşului,împodobirea oraşului în decembrie …etc… că doar sunt destule lucruri prioritare.

  9. Sony Răspunde

    Auzi măi Roca (=Vulpe) turbată, erai lingăul lui Dorel cel Mișel, ce plm vrei acum???!!!! Ne-ați arătat de ce sunteți în stare ratonule. Ești un rebut împreună cu ceilalți pesedei. Hai, sictir!

  10. Vasile Răspunde

    Avem ministru, un reprezentant, o pila, un as in maneca, Ioana Bran – ministrul Tineretului şi Sportului – pesedista, cu PSD la guvernare. Ce mai asteptati ? Actionati !
    Rezolvati macar un teren de bambilici, cu o suprafata betonata de 10 mp. Auzi la ei Sala Polivalenta.

  11. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Dragi cetățeni de buna credință lasa-ti orașul sa se dezvolte,să aibă o infrastructura noua, dezvoltată,nu dați prilejul oamenilor politici sa spună,,noi am vrut…dar cetățenii s-au opus”! Orice clădire nouă pe un teren viran,plin de bălării și ocupat de persoane dubioase e bine venita! Haideți să i dam o șansă acestui oraș milenar!

  12. Cetățeanul relaxat Răspunde

    @unu’…nu face pe deșteptul cu mine…înainte de a mă corecta pe mine, verifică conjugarea verbului ,,a avea” și vei observa că forma,,avuse” nu există decât în mintea ta de milițian expirat…forma corecta e avusese..

    • Unu' Răspunde

      Mă iertați, tovarășu, nu v-am recunoscut!
      Am folosit forma de “perfect simplu”, nu forma de “mai mult ca perfect”, dar nu contează … că doar nu cer anularea unui proces verbal întocmit de vre-un gardian public agramat …

      Relaxează-te omule, că-i face atac de apoplexie și te-oi avea pe conștiință!

  13. Lalaland Răspunde

    Preferabil sa faceti macar un parc cu spatiu verde in locul sobolanilor poate asta e realizabil iar de minciuni cu machete si schite pentru a atrage simpatie avem podul plin deja …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.