Ultima actualizare: azi, 10:59

Locale

FOTO. Poluare în Maramureș. Someșul, în pericol

Un accident biologic s-a petrecut pe râul Sasar din județul Maramureș în cursul zilei de luni, 8 ianuarie. Imaginile surprinse cu râul care trece prin Baia Mare scot în evidență o apă portocalie. Acest accident ar putea fi considerat drept un semnal de alarmă pentru autoritățile din județul Satu Mare, întrucât există pericolul ca și râul Someș să fie victima unui astfel de eveniment.

Conform informatiilor oferite de reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures, raul Sasar a fost poluat in cursul zilei de luni, 8 ianuarie. In urma sesizarilor primite, specialistii institutiei s-au deplasat in amonte, pentru a identifica sursa poluarii, scrie ZiarMM.ro.

Din primele cercetari, rezulta ca poluarea este cauzata de apele unei foste galerii miniere. Cel mai probabil, aceasta a fost inchisa sau ecologizata, in urma cu mai multi ani.

Contactati de ZiarMM, specialisti in domeniul mediului spun ca deversari de acest tip sunt frecvente, ele reprezetand un real pericol pentru cursurile de apa in care ajung apele poluate.

Sursa – ziarmm.ro

Un comentariu

  1. Alex al V-lea Răspunde

    Renumit ceai maramuresean servit gratuit la cine vrea si mai ales la cine nu vrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.