Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Pacienții din Spitalul Județean primesc mâncare de la o firmă din Brașov

Pacienții din Spitalul Județean Satu Mare primesc mâncare de la o firmă din Brașov. Asta după ce licitația organizată de spital a fost câștigată de firma de catering Agrosistem Food SRL din Brașov.

Contractul a fost încheiat începând cu data de 3 ianuarie 2018 și este valabil pe o perioadă de 3 luni, până la finalul lunii martie, cu posibilitate de prelungire pentru încă trei luni.

Conform contractului, hrana trebui asigurată pentru bolnavii internaţi pe cele 1.102 paturi dar și pentru medicii care efectuează gardă în spital.

Firma trebuie să livreze atât mic dejun cât și prânz sau cină. Livrarea se va face în caserole.

 

16 comentarii

  1. Cățelul înfometat Răspunde

    Dacă spitalul ar subcontracta și serviciile medicale, cu excepția celor ca alde Lucan banditul, am avea și noi ceva de câștigat: medicamente la caserola, seringi la plic, medici umani la pachet Socrate șamd.
    Inițiativa e buna dacă alternativa existența a lăsat de dorit, rămâne sa vedem ce spun beneficiarii.
    Alo da…și mai ușor cu băgatul in plasa angajaților și hrănitul animalelor de casa cu aceste bucate destinate pacienților. Medicii ce efectuează gărzi nu-și permit mâncarea proprie? Cât e totuși plătită o garda? Hai sa fim serioși domni medici, doctori și personal medical in general. Puneți-vă un sandvici in poșetuțe și dați meniul destinat vouă unui copil pofticios. Va rog eu.
    Mai in gluma mai in serios orice schimbare in bine e apreciata de noi toți.

  2. y Răspunde

    Parcă zicea Papicioaia când era big boss la spital că în 6 luni repune pe picioare bucătăria închisă că prea mult costă cateringul ? Și cel care a venit după a zis că se lucrează pe subiect.
    Am avut din păcate plăcerea să gust meniul de la catering acum mai bine de 2 ani. Sub orice critică!

  3. sm Răspunde

    Deci mâncarea va fi adusă din Brașov??? precis va fi proaspătă!!!

    • Norick Răspunde

      Dupa logica ta daca comenzi un hamburger de la McDonald’s Baia Mare cineva repede zboara pana-n America dupa ingrediente ??? Mai gandeste putin… :-))

  4. Gogu Steriade Răspunde

    Agrosistem Food SRL din Brașov,insa cred ca prepararea se va face in Satu Mare ??!!N-ai cum sa aduci mancarea (de trei ori pe zi!!)din Brasov,sa fie proaspata si sa te incadrezi in costuri ??!! Portal SM,ceva detalii ??

    • Gyuri Răspunde

      La Braşov se curăţă cartofii şi zarzavaturile şi se stabileşte meniul şi cantităţile se pun pe acceleratul de Buc.SM într-o ladă frigorifică iar la SM se taie cartofii în 4 şi se pun la fiert împreună cu zarzavaturile,sau separat,depinde.Nu-i chiar asa complicat.

  5. abc Răspunde

    Cu logica asta o firmă din SM poate livra la spitale din Tulcea sau Constanța!

  6. sophia Răspunde

    Aceasta firma livra mancarea si inainte de 3 ianuarie.Tot in caserole. Se poate verifica.Din pacate mancarea nu prea are gust, si e cam aceeasi in fiecare zi.

    • abc Răspunde

      Așa este, plus că pentru unii pacienți ar trebui meniu special din cauza bolii de care suferă, nu la toți aceași porcărie în fiecare zi!

  7. pastorita Răspunde

    Ce afaceri pe spatele bolnavilor,cand era mai ieftin sa aiba bucataria proprie!!!
    Aceste firme de catering sunt jalnice! O mancare sub orice critica!!
    Scoala Lucian Blaga,are parte tot de o astfel de firma,copii se plang,ii doare stomacul,ciorba sai supa la plic,nesantoasa pt copii,parintii se plang,vor sa schimbe firma,dar curios,nu se poate din cauza directorului scolii,care zice ca e buna!!!!
    Mananca si el acolo,daca zice asa??
    Si se platesc sume destul de mari!!
    Mancare pt copii: salam prajit cu orez sau cartofi/ supa la plic cu taitei litere,si lipsa legume/ chiftele semipreparate de la punga,pline de zgarciuri/ paine plina de e-uri si vopsele!
    Si ne mai miram ca ne trezim cu copii bolnavi de stomac,ficat,pancreas,etc!!
    Dar merge afacerea nu???
    Asa si cu spitalul,sigur firma din brasov are subconractant aici in satu mare,mancarea tot cu e uri,de la plic,si vom fii toti sanatosi,iar ei bogati!!
    Spaga sa traiasca!! Ca pacientul sau elevul ce ne intereseaza!!
    Domnilor afaceristi pe spatele bolnavillor si elevilor,aveti grija!!!!

  8. adi Răspunde

    Se poate comanda si Pizza de la Firma asta? Ne trimite cu urmatorul transport de mancare. : ) Va rog, totusi sa ne lamuriti cu traseul caserolelor. Cand porneste de acolo si cand ajunge. Vara la 40°C cum va ajunge mancarea, sau la -20°C? Daca se strica masina pe drum, aveti solutii de rezerva? Ii sunati pe rude sa aduca mancare. Verificati va rog a cui e firma asta. Sau cred ca nu mai avem un jurnalist ca lumea in Satu Mare, care are curaj sa scrie adevarul.

    • Carmen Răspunde

      Poate firma din Brasov a inchiriat (sau cumparat) bucataria “ultramoderna ” al spitalului,a “creat 2-3 locuri de munca ” , materiile prime sint cumparate PROASPETE de la producatorii din zona si numai ambalajele si factura vin de la Brasov.In vara va primi si citeva “stele Michelin” ,nu anvelope.

  9. mipudeco Răspunde

    Nu credeam ca cineva va aproba asa ceva: sa aduci mancare de la sute de km distanta!!
    Satu Mare nu are bucatarese? Si aici se poate face mancare si sa se puna in caserole, daca ăsta este tot schipsisul…

    • sophia Răspunde

      De punct de lucru al unei firme ati auzit?! Firma poate avea sediul social si in Honolulu, aici si-a deschis punct de lucru.Nu transporta nimeni de la sute de km distanta!

  10. c-block Răspunde

    Într-o țară normală este clar că ar fi mai ieftin să funcționeze o bucătărie proprie a spitalului cu toate cheltuielile de întreținere și administrative aferente. Repet, într-o țară normală. Dar la noi pe lângă bolnavi profită cel puțin tot atâția care nu ar trebui să mănânce de acolo. Și că se mai și f*ră. Așa ne furăm căciula proprie și ne învârtim în jurul cozii de ani buni. Programul laptele și cornul la altă scară.

  11. stampeloc Răspunde

    Traiasca licitatiile si contractele cu dedicatie din bani publici !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.