Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

Peter Hurley, mesaj pentru sătmăreni: Nu renunțați la tradițiile voastre! Arătați lumii cine sunteți

Români, sătmăreni, continuați să vă redescoperiți obiceiurile și tradițiile! Acestea sunt prețioasele cuvinte ale unui străin care a poposit în urmă cu ceva timp pe meleaguri românești, precum și pe tărâm sătmărean și care odată ce a făcut cunoștință cu tot ce înseamnă cultura românească nu numai că a rămas lipit de acest pământ ci și-a făcut un scop în a-i educa pe români să-și păstreze tradițiile și să se mândrească cu ele peste tot în lume. Faceți cunoștință cu Peter Hurley, celebrul irlandez care s-a îndrăgostit de România, dar mai ales de zona Maramureșului și a Sătmarului. L-am întâlnit în această după-amiază la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă din Negrești-Oaș și, profitând de prezența lui, l-am rugat să ne împărtășească câteva dintre trăirile sale, când vine vorba despre tradiția autentic românească.

Un om simplu după port, dar atât de ferm în mânuirea cuvintelor și expresiilor românești, Peter Hurley poate da fiecăruia dintre noi o lecție măreață despre cunoașterea, promovarea și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor: ,,Trăiești în România ca să-ți descoperi propria origine. Este ceva unic să trăiești în România dar, dacă nu suntem atenți, cu siguranță am putea pierde mult, așa că cel mai important este să prețuim ce avem. Pentru români, mesajul meu este să facă cunoștință cu tradițiile. Români, România are nevoie de voi, dar voi aveți mai multă nevoie de ea”, spune Peter Hurley.

Peter Hurley trage un semnal de alarmă și spune că trebuie să avem mare grijă de această comoară de care dispunem, și anume tradiția și să nu ne culcăm pe o ureche iar mai apoi să ne trezim constatând că e prea târziu să mai descoperim obiceiurile, tradițiile și chiar propria țară: ,,Tradiția e foarte importantă. Eu vă asigur că tradiția e comoara României, cu asta puteți să mergeți în lume și să fiți respectați. Oricine vine în România vede și înțelege că aici există ceva unic”, a mai subliniat irlandezul îndrăgostit de România.

Imagini de la Festivalul Datinilor și Obiceiurilor de Iarnă de la Negrești-Oaș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.