Ultima actualizare: azi, 16:36

Locale

Angajări la fabrica de componente de avioane din Medieşu Aurit. Se caută sute de persoane

Compania elveţiană Alu Menziken, parte a grupului industrial Montana Tech Components AG, un gigant care se ocupă cu extrudarea si turnarea aluminiului pentru avioane, a început recrutarea de persoane pentru noua fabrică din Medieşu Aurit.  Fabrica va avea în jur de 700 de angajaţi.

Compania realizează produse destinate atat industriei aeronautice, dar și companiilor din domeniul automotive, precum Audi, BMW, Bentley și Daimler.

Pentru investiţia de la Medieşu Aurit compania elveţiană a primit un ajutor de stat de 20 de milioane de euro, valoarea totală a investiţiei fiind 44 de milioane de euro. Fabrica va fi finalizată în acest an.

Se caută: șef echipă (producție), purchaser (with German and English), Junior Accountant/Book keeper, Inside Sales Representative – with German, Inside Sales Reprezentative, Operatori Topitorie, Recrutor, Inspector Resurse Umane, Inginer calitate, Mecanic/Electrician, Responsabil SSM, Inginer Automatist, Inginer Ofertare, Planificator și Controlor Calitate.

Vezi AICI posturile disponibile!

44 comentarii

  1. matroz Răspunde

    Si zici ca la //fabrica de avioane din Medies//chiar se produc avioane???

  2. Viorel Rus Răspunde

    Foarte bine poate né intoarcem si noi din strainatate daca o sa fie salari bune aceptabile Multimesc

    • y Răspunde

      Sweet dreams. Ce crezi oare de ce vin aici? Nici personal calificat în domeniu nu prea găsesc. Mediu de lucru foarte toxic, autorități indulgente că vezi Doamne e investitor strategic, crează locuri de muncă etc., etc., salarii sub curul broaștei. Fă căutare pe net despre firmă, despre ce fac, atâta engleză știi și tu. Lectură plăcută.

      • Norick Răspunde

        Ha ha ha , nu vezi , ca are probleme si cu romana ? Ne nevettess…:-)))

        • y Răspunde

          @Norick, deja văd că s-a format dialectul italianospaniolobritanicoroman. Nu-i bai, măcar la asta să ajungă din urmă lumea civilizată că în rest slabe șanse.

          • Norick

            @y : nu-ţi fă iluzii . Kutyából nem lesz szalonna… 😉 :-))

        • matroz Răspunde

          @Norik:cred ca e vorbitor de maghiara!

          • Norick

            @matroz : asta nu cred , dar n-are importanta – oricum banii le trimite acasa… 😉

          • y

            @matroz. Vorbitor sau nevorbitor de limbă maghiară este și ăsta un specimen al omului de tip nou, admirator al culturii universale reprezentată de Florin Salam, Guță sau Adi de la Vâlcea. Eu zic să rămână acolo unde este. Com e si chioamo, să câștige pita (pardon ciabatta lui) acolo unde este.

  3. Bahu Răspunde

    Râdeți voi , râdeți , dar și mai bine râd elvețienii . Asta-i românul , pică pe spate de investițiile lu’ pește ( pentru un rahat de 20 milioane) care vor polua aerul și vor îmbolnăvi oameni . Nici în lumea a treia nu-i mai primește nimeni cu fabricile lor poluante .

  4. nicu Răspunde

    Astia trebuie sa-si aduca palmasii de prin Congo ca la 2.000 lei net nu mai gasesc sclavi nici cei prezenti deja,gen DRX,Conti,Polipol etc.

  5. y Răspunde

    Aluminiul nu este asimilat de organism, metabolismul uman NU ARE NEVOIE DELOC DE ALUMINIU! Dacă, repet dacă nu se respectă normele de protecția muncii intoxicația de aluminiu afectează grav rinichii și sistemul nervos central. Cine se angajează la ei să aibă asta în vedere.

    • Norick Răspunde

      @y: o să respecte normele în timpul audtului. Deci anual de 1-2 ori… ☺️ ☺️ ☺️

  6. Pfa Răspunde

    Ce creduli oameni.astia care vin numai ne distrug sănătatea.uitati ce fabrici:Wocco, Anvis sau cum îi mai zice,Drm, Continental, Casco,Aluminiu,etc, toate cu mediu toxic chiar foarte aluminiu și cauciuc.Apoi ne mirăm că sunt pline spitale de cancer și alte boli profesionale.Da no ,au grijă aleșii să ne meargă bine, adică să mergem cu bine să rămână numai ei cu hoțiile lor

  7. Unu' Răspunde

    Mă, ce-mi plac discuțiile astea de 2 lei!
    Nu vrem aia că pute, nu vrem aialaltă că-i praf mult, și tot așa!
    Mă oameni buni, posturi de frecători de mentă gata frecată la buget nu prea mai sunt, s-au ocupat cu rudele politicienilor!
    La privat toți se visează șefi, dar nu-s în stare să lege două cuvinte!
    Totuși, ce mama supărării ați vrea voi să faceți? Și pentru cât?
    Normal că și pe ăștia foamea de profit îi aduce pe la noi! Dar nu sunt deloc diferiți de cei autohtoni!

    Hai să ne amintim puțin: În anii ’90, imediat după revoluție, multe fabrici s-au privatizat prin împărțirea acțiunilor către angajați. Câte din ele mai funcționează și azi? Și ala de funcționează, câți acționari au?
    Pe vremea respectivă, salariile medii erau în jurul a 100 de dolari pe lună, iar cel minim, câteva zeci de dolari pe lună!
    Apoi au apărut primele multinaționale, Galea, Siha, DRM și automat au crescut salariile, în unele cazuri s-au dublat sau chiar triplat!
    Cum apăreau mai mulți investitori, salariile creșteau!
    Cei care au de comentat, verificați care sunt veniturile medii din sătmar pe ultimii ani și comparați-le cu salariile de prin Vaslui, Botoșani sau Teleorman, unde sunt cei mai puțini investitori!
    Spuneți-mi, vă rog, care privat autohton plătește la fel ca oricare multinațională?!?
    Sunt rele multinașionalele, dar sunt un rău necesar!

    • Norick Răspunde

      @Unu’ : iti dau perfecta dreptate . Majoritatea oamenilor cred in povesti habar n-au de afaceri .Se gandesc, daca in “West” se castiga 1000 de euroi pe camp , atunci in fabrica pe banda sa primeasca 2 – 3 mii. Dar scoala nyema, profesie nyema, limbi straine nyema , cultura nyema etc. etc. :-)))

      • Sătmărean Răspunde

        Da cine ești tu domnule să jignești atâția oameni,Dragnea ?nu așteaptă oamenii mii de euro dar măcar 500E pt munca pe care o prestează.stii ce salarii sunt în privat in fabricile sătmărene?de exemplu la Drm un muncitor are 2100ron brut, după noua impozitare calculează ,că te ții deștept ,cu cât rămâne net?tu ai face palate pt banii ăia?nu cred .

        • Unu' Răspunde

          Cu primele de prezență, sporuri de noapte și celelalte bonusuri + bonurile de masă, urcă lejer până la 1900-2000! Eu zic că pentru un legător de cabluri e decent!
          Gândește-te că un profesor debutant, care și-a tocit coatele pe băncile școlilor cel puțin 18-19 ani nu ia în mână mai mult!
          La fel un medic rezident și mai sunt mulți! Mai adaptați-vă pretențiile!
          Întreabă-te cât câștigă un strungar la Unio sau la Autonova, sau la Saturn (sau cum s-o numi …) care lucrează 8 ore în frig sau caniculă (depinde de vremea de-afară) sau pe unul de la Florisal …
          Cel de la DRM lucrează 8 ore într-un ambient perfect controlat, 22 grade, umiditate controlată, curățenie și multe altele care contează!

          • Sătmărean

            22 de grade?,tu ești nebun.hai vara să vezi că sunt pe puțin 35 de grade, și chiloții sunt uzi pe tine.intreaba un angajat Drm cât a luat lună trecută salariu.parca tu ești spuma țării atâta importanță îți dai.spune numele real să te alegem ceva prim-ministru, să ne meargă bine

        • Norick Răspunde

          Da’ cu ce te-am jignit @sătmărene ?? (am pus doua semne de intrebari , pt. ca nu cred in identitatea ta dupa nick) . 500 Eu este in jur de 2200 – 2300 Ron . Cum a scris si @Unu’ banii astia cu sporuri , ore suplimentare , tichete de masa si un pic de vechime in domeniu deja poti sa le ai si in fabricile din SM. Este adevarat ca nu in fabricile autohtone , dar nu asta a fost tema initiala.
          Problema este , ca la majoritatea nu-i pasa cei 500 Eu , ei vor si mai mult , dar fara eforturi suplimentare si fara responsabilitate. Doar asa , ad-hoc…
          P.S. calmeaza-te , nimeni nu vrea palate si piscine – doar un trai (tot) mai fericit… 😉

          • Sătmărean

            Tu știi face diferența dintre net și brut?2100ron – 45% taxe, cât face desteptule.care sporuri că nu ești la stat cu 100%sporuri.la tine 1300 Ron egal 500E? Vorbești de ore suplimentare, păi trebuie să lucrezi toate sâmbetele să câștigi ceva, ți se pare normal ca numai așa să ai un salariu decent? să lucrezi până te ia dracu,ai o gândire nazistă, ție să îți fie bine restul să crape nu-i așa.

          • y

            @Norick. Punct ochit!
            Nyugi, szerintem egyszerűen csak magára vette.

          • Norick

            Ho hooo sarmarene ia-o mai incet hombre. Tu ai inceput cu salarul de 500 Eu , eu doar ti-am aratat ca si aici ai posibilitatea sa castigi atata fara diploma de inginer. Ca trebuie sa bagi ore suplimentare si de noapte ??? Si cu p…in p .. si cu suflet in cer ??, :-)))
            P.S. inca o data scriu si subsriu cele spuse de @Unu’ – reciteste…. :-)))
            Peace ! 😉

          • Norick

            @y : stiu ca adevarul doare cel mai tare…
            Ez is csak egy pár éve rendelkezik városi “buletinnel” … :-)))

    • y Răspunde

      @Unu’, oi fi tu având undeva dreptate. Din supărarea ta rețin că și tu ai fost tras în țeapă cu cuponiada denumită marea privatizare ca mulți alții. Eu doar atât am vrut să spun în comentariu că este un mediu de lucru extrem de toxic, deci cine merge acolo să știe. Nu cred că merită ca după să zicem 10 ani de lucru acolo s-o dai în primire sau să capeți un handicap sever nerecuperabil pe care îl poți purta cu ”sănătate” toată viața.
      Ce nu pricep eu este că de ce vine și pe ce studiu se bazează pentru că DRM și alții cică nu găsesc muncitori și se ”gândesc” să plece. Sau tocmai asta o fi idea, preiau ăștia muncitorii care nu o să mai aibă de lucru?

      • Unu' Răspunde

        Simplu: Dacă-și pun la punct un sistem cât mai automatizat, au nevoie de puțini muncitori care să deservească liniile automate, TESA și personal pentru întreținere. Pe ăștia se bat toți.
        Unde le e rentabil: Persoane (relativ) obediente, destul de bine calificate, sau dispuse să se califice și atuul cel mai mare e apropierea de rețeaua de autostrăzi din vest!
        Dacă cumulezi asta cu un eventual ajutor de stat, ai rețeta perfectă!

  8. Pfa Răspunde

    De ce nu pleacă frecătorii de mentă de la buget la privat și apoi să comenteze de alții.nu că acolo avem salarii, îi călduț,avem neamuri,amante, amanți,PSD ne ține în brațe, ușor de vorbit pt voi . mergeți la un salariu de 1500 Ron Net în trei schimburi la privat unde nu ai nici un drept și apoi mai comentați.la buget cum nu vă măresc salariile cum protestați.

  9. Unu' Răspunde

    @Sătmărean: Mă, nebun nu-s, posed acte doveditoare în acest sens! Nu te-am jignit, nu te-am atacat așa că nu-ți înțeleg reacția, dar o pun pe seama gerului și a lunii pline (probabil n-ai dormit bine în ultima perioadă)!
    Adevărul este că eu n-am fost la DRM decât de vre-o 2 sau 3 ori și în Autonova, Unio și celelalte foste mari uzine sătmărene, n-am mai fost de pe la începutul anilor ’90, când eram la școală! No, dar am prieteni și cunoștințe care lucrează acolo, pe diferite posturi, de la muncitori și maiștri sau șefi de echipe, până la șefi de compartimente sau chiar directori (nu dau nume să nu dai în icter!) care mi-au confirmat cele susținute mai sus!
    Amu că tu sau consoarta ta primiți doar 1300 de lei salar net, nu mă bucură, dar, probabil, pe undeva e și vina ta!
    La fabrica unde lucrez eu, personalul firmei de curățenie ia undeva peste 1500 + bonuri de masă, iar angajații noștri câștigă lunar minim 1800 lei net (asta cu sporurile de noapte și sâmbete), la care se mai adaugă bonurile de 15 lei/zi lucrătoare, adică încă minim 315 lei/lună! Ajung cam unde a spus @Norick, pe la 500 de euro în mână + transport gratuit!
    Cât despre candidatura la vre-un post unde să mă poți vota, lasă-mi adresa de email și te anunț eu când va fi cazul! Dar să nu disperi așteptând …

  10. Sătmărean Răspunde

    Cine susține maiștrii aia cu două clase care și-ar vinde mama pt postul ăla, că în afară de a striga nu-s buni de nimic.la șefi în birou o fi 22 de grade dar vino în hală.de aia pleacă toți că este foarte bine acolo.unde lucrezi că văd că e mai bine acolo.ma duc și eu,dc faceți angajări că vreau să scap de Drm. Fără mișto.o zi bună

    • Unu' Răspunde

      Chiar facem angajări, ca și multe alte firme, tot fără mișto, dar ne selectăm puțin candidații!
      Chiar te aștept să-ți depui CV-ul, o poți face prin e-mail, poștă sau personal la poarta fabricii!
      Fără mișto!
      O zi bună și ție, și nu te mai enerva că faci riduri!

  11. Sătmărean Răspunde

    Bine dar cum se numește firma? și care e problema că selectați? Dc am rezistat 8 la Drm cred că fac față și în alt loc. Spune numele firmei și apoi mă descurc eu.mersi

    • Norick Răspunde

      O singura firma poate sa fie si banuiesc ca tot e germana . Ghici… 😉

      • Sătmărean Răspunde

        O fi Zollner,putem încerca mai rău ca la Drm nu poate fi.acolo la schimbul unu vinerea te trimit forțat în concediu că nu avem de lucru.ce ore suplimentare și salarii mari, doar vorbe. O pus Olteanu Ghiță fabrica pe butuci,cum face celălalt oltean cu țara

        • Norick Răspunde

          Bingo ! 😉
          Incearca-ti norocul – nu vei regreta… 😉

        • Tarr Răspunde

          Așa se spune ca la Zollner e cu mult mai bine decât la nazistul de director de la drm unde numai el și clica lui de lingăi câștiga de nu le este Rușine și sa nu mai vorbim de mânuțele sun fustițele angajatelor ce ii calcă pragul. Este arhicunoscut nea tovarăș director de mare concern nazist ca fiind un hărțuitor de fetițe dacă se poate cat mai tinerele. Dacă de la cap se împute Peștele asta e a doua oară împuțit la aceeași firma după ce Autonetul sa descotorosit de el iar voi vreți salarii mai mari. E ultimul lucru pe care el și conducerea de acolo îl visează.

    • Unu' Răspunde

      Nu te supăra, nu pot să dau numele firmei!
      Nu plătim taxe de publicitate portalului și n-ar fi corect, iar pe de altă parte, ar fi treaba colegelor de la HR!

  12. Avut Răspunde

    E naspa bre astia de ofera 2000 de lei net… Nu mai bine stam noi acasa la ajutor de 600 si facem ce vrea muschiu nostru de asistati…?

  13. Monica Pop Răspunde

    vă felicit pentru modul în care gândiți și scrieți : pe toți …Y ,Sătmăreanu, Unu, Norik….ce diferență între aceste comentarii și ale unora din sudul țării !

    • Norick Răspunde

      Scrie pe lista ta si pe @matroz… in ultima vreme este o.k. baiatu’…. 😉

      • matroz Răspunde

        @Norik:Doamne ce satisfactii am!Au ajuns sa ma aprecieze ungurii!Mersi Norik!Nu te bucura prea mult,dar ce e drept, e drept!

  14. gheorghe Răspunde

    Buna dimineata oameni…iata ca a venit si putina iarna peste satmar,de saptamana viitoare va fi ploaie si zapada se cam duce.Am citit majoritatea comenturilor de pe forum si ma bucur SINCER ca oamenii vorbesc despre un lucru care ne framanta pe toti,sau aproape pe toti:locul de munca,pita de toate zilele la prunci,venitul din care speram sa ne platim darile la stat.E adevarat ce spun unii despre felul in care se lucreaza pe banda,la caracterul celor care sunt alesi in functia de maistru,sef de echipa,etc. doar pentru ca urla la altii si ,,dau cu ciocul”(poate?).Sa va zic si eu parerea mea despre subiect:
    -firma de prelucrare a aluminiului de fapt va fi turnatorie de aluminiu(dupa cate stiu eu)care bineinteles ca are nevoie de forta de munca,cat mai buna si cat mai ieftina(asa am vrea si noi daca am fi patroni????!!!a)
    -este un domeniu foarte toxic…cu toata tehnologia avansata cei care vor munci acolo se expun la boli asa ca pentru a avea muncitori trebuie sa stimuleze cu ceva venirea lor acolo.
    -cu leafa este si un secret:depinde cum stii sa negociezi,cata nevoie are patronul de activitatea ta,esti profesionist sau lucrezi asa de dorul lelii si nu in ultimul rand disciplina si ergonomia.Bineinteles ca Drexi fac ce vor cu oamenii pentru ca zic ei,,ASTEAPTA O SUTA LA POARTA” A TRECUT ACEA VREME CAND ASTEPTAU 100 LA POARTA….ASTA E REALITATEA!!!!
    Eu nu vorbesc din auzite cin vreau sa va spun aventura mea cu locul de munca….daca vreti aveti timp sa cititi:
    Am muncit trei ani in domeniul…….la o firma austriaca din satmar….Am cerut o marire de salar si mi-au oferit 150 lei brut….ha ,ha ,ha putin f. f. putin zic eu.Ei nimic…atat si gata…peste doua zile am lichidat cu acordul partilor.Bine zic eu…..merg la o alta firma cu acelasi profil…..dupa doua zile stau de vorba cu patronii si…SURPRIZA….cer cu 50% salar net mai mare ca dincolo.Pai sa vedem sa ne interesam de tine….ok. ma suna peste vreo doua, trei zile si ma angajez la ei cu salariu mai mare cu mult ca dincolo exact cu 50%….BUNNNNN.
    Nu vreau sa va plictisesc cu detalii dar aici unde lucrez acuma s-a achizitionat un aparat de masuratori 3D pe care eu…Ghita am invatat sa muncesc….mi-a fost greu dar am pus osul la treaba si chear daca programul cu care lucrez este in engleza am reusit si merge totul STRUNA….A,A ,A sa nu iut ca mi-au marit leafa. Sa nu intelegeti ca asa de bunavoie…nici vorba …am insistat si am obtinut.Am salariu DUBLU NET fata de cat aveam dincolo.E bine….dar poveatea nu se termina aici.Firma la care am muncit inainte….MA CAUTA sa merg inapoi.Va vine sa crerdeti? pare incredibil? da asa este m-au invitat la o discutie prealabila despre pretentiile mele,SI LE_AM CERUT…asa cu nerusinare,astept sa vad daca sunt de acord cu pretentiile (putin exagerate)ale mele.
    -Doar putin va mai retin….stiti cat castiga operatorii de pe masinile din fabrica noastra?Lunar fac ore suplimentare dar sincer nu este greu,totul este sa fii atent la masina si la program….astia merg acasa cu 3500-4500 lei…IN MANA….va vine sa credeti ???Bravo lor.MERITA pentru ca sunt profesionisti si patronul nu-si permite sa-i ( sa ne ) piarda.Va doresc o zi buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.