Ultima actualizare: azi, 13:55

Locale

FOTO&VIDEO. Echipa de robotică de la Colegiul Brătianu, la concursul național. Are nevoie de ajutor

Echipa de robotică B-ROBO-TEAM de la Colegiul Tehnic Ion I. C. Brătianu din Satu Mare a fost selectată pentru a participa la competiția națională a concursului FIRST Tech Challenge România, dar are nevoie de  sprijin financiar pentru deplasare.

Conducerea colegiului, alături de cei implicați în proiect, au prezentat detalii, astăzi, într-o conferință de presă. Practic este nevoie de suma de 8.000 de lei pentru ca echipa formată din cei 12 elevi să se poată deplasa la București. Cei care doresc să facă donații, sunt rugați să se deplaseze la secretariatul școlii, unde găsesc contracte de sponsorizare.

Echipa B-ROBO-TEAM constituită din elevii Ardelean Paul, Chiș Remus, Kocsis Andras, Mareș Angelo, Filimon Vasile, Pauliuc Răzvan, Pop Gabriel și Trufan Andrei din clasa a XI-a B,  Crăciun Victor, Mike Patrick, Mesaroș Nataniel și Raicov Patric din clasa a X-a C, coordonaţi de profesoara Slătian Faustina- inginer electronică automatizări și profesorul Jurge Horea, profesor matematică- informatică, a fost selectată pentru a participa la sezonul 2 al Campionatului Naţional de robotică lansat de  BRD FIRST Tech Challenge Romania şi organizat de Asociația Nație Prin Educație.

Acest  program de robotică este destinat elevilor din clasele de liceu IX-XII, pasionați de știință, tehnologie, inginerie și matematică, dornici şi capabili de a îmbina util informațiile şi cunoştinţele lor acumulate la diferite discipline, de a ignora limitele strice ale acestora, de a depăşi granițele artificiale dintre ele şi de a le folosi pentru a obţine ceva nou, mult mai eficient şi pragmatic.

Echipa a primit de la organizatori un kit de robotică de bază, o trusă de unelte ajutătoare și o imprimantă 3D, pentru a construi un robot. Cu mult entuziasm şi responsabilitate, membrii echipei au amenajat un spaţiu special destinat proiectului, cu toate materialele primite, loc unde începe să se concretizeze şi să prindă viaţănoul robot. Alături de finalizarea robotului, echipa are depregătit materiale de comunicare și prezentare, precum și un caiet tehnic în care va fi redată evoluția proiectului.

Campionatul Național BRD FIRST Tech Challenge România va fi organizat în perioda 23-25 martie 2018, la SalaPolivalentă din București.

 

Un comentariu

  1. Alex Răspunde

    Frumos, frumos de tot! Acum, in timpurile noastre, putem vedea cum ne jucam noi cu robotii; peste ceva timp, vom vedea cum robotii se joaca cu noi si nu va fi frumos deloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.