Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Aviz favorabil. Primăria poate depune cereri de finanțare pentru 26 milioane de euro

Primăria Municipiului Satu Mare a primit zilele trecute avizul favorabil din partea Autorității de Management pentru POR, care a finalizat analiza tuturor documentele depuse. Astfel, municipiului Satu Mare i s-a alocat în total o finanțare de 26,9 milioane de euro pentru cele 16 proiecte prioritate, dintre care 21,8 milioane de euro sunt alocate pentru cele 9 proiecte prioritate eligibile pe Axa 4.1.

Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a transmis că, după finalizarea acestei etape de analiză, nu are nici o obiecție cu privire la lista de proiecte, motiv pentru care Primăria Municipiului Satu Mare poate trece la depunerea cererilor de finantare pentru cele 16 proiecte prioritate depuse pe Axa 4 din cadrul POR 2014-2020.

“ Mă bucur că am intrat în linie dreaptă în privința accesării de fonduri europene. Sunt peste 26 milioane de euro pe care i-am obținut și care ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea municipiului Satu Mare, să schimbăm în bine fața orașului. În iunie 2016 când am preluat mandatul de primar, nu aveam niciun proiect pregătit pentru a fi depus spre finanțare din fonduri europene. Am început de la ZERO, am întocmit Planul de Mobilitate Urbană și Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, documente care cuprind principalele proiecte pentru care municipalitatea va obține fonduri europene nerambursabile în valoare de peste 26 de milioane de euro. Am muncit 18 luni să recuperăm timpul pierdut”, a declarat primarul Kereskényi Gábor. 

9 comentarii

  1. Unu' Răspunde

    No, dacă ne iese, om be bine!

  2. un bou Răspunde

    no hai sa vedem…..zise orbul.

  3. Beton armat Răspunde

    Dacă centrul istoric face parte din proiectele cu pricina ar fi o chestie sa scăpăm de ciuma tigănească ce domina tot centrul vechi.
    Nici Țepeș nu ar fi îndeajuns sa curețe orașul asta de mafioți țigani, bandiți la tot pasul, cerșetori la nesfârșit și tâlhari peste tot.
    Pe undeva dau dreptate mafiei italiene și e un mare destin negativ ca nu are ramuri și la noi in țara sa poată face curățenie odată pentru totdeauna.

  4. matroz Răspunde

    Domnule Primar,ne-ai mai spus minciunica asta si in septembrie 2017 https://portalsm.ro/2017/09/proiecte-de-26-milioane-euro-aprobate-pentru-satu-mare/; si ulterior de cateva ori.
    Totusi cum se numeste proiectul a carui cerere de finantare a fost depusa si contractul semnat?Nu mai impachetati fum ca ne-am prins deja!

  5. y Răspunde

    @matroz, sunt mai multe proiecte, vreo 15-20, piste de biciclete peste tot mai ales unde nu e loc și alte bazaconii dar alea sunt numai intenții de proiecte, nu știu în ce stadii de proiectare și avizare sunt. Mă tem că sunt încă în stadii incipiente, cred că încă stau sub curul broaștei. Dar dă bine pe sticlă să iasă primarul și să spună că se lucrează intens. Nu-i bai, până la campania viitoare va fabrica și ăsta niște machete colorate ca și trupa lui Coica, o să aibă material pentru afișe și fluturașe. Iar noi cei care locuim aici și nu respirăm aerul rarefiat din Palatul administrativ murim încet dar sigur.

  6. Ion Răspunde

    un singur pod să văd gata până la sfârșitul mandatului și îl votez pt un nou mandat!

  7. vasi Răspunde

    Va dati seama cate ,,autoutilitare” se pot cumpara de banii astia???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.