Ultima actualizare: ieri, 18:32
Locale

Bază de salvări specială, din fonduri europene, la Satu Mare

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a votat în şedinţa de astăzi Planul Urbanistic de Detaliu pentru proiectul “Construire bază de salvări specială P+E+M”.

Prin proiect se propune construirea unei baze de intervenţii speciale şi centru de instruire în domeniul salvării speciale. Se propune realizarea unei construcţii cu regim de înaltime  P+1E+M în care vor fi amenajate spaţii care să deservească activitatea bazei de intervenţii, birouri, săli de instruire, dispecerat, etc. şi amenajarea incintei pentru asigurarea procesului tehnologic şi necesarul de spaţii verzi conform reglementărilor în vigoare.

Proiectul este implemntat de Asociaţia Multisalva, al cărei președinte, Fulop Szabolcs, a declarat că speră să obțină finanțare europeană prin programul de cooperare transfrontalieră România – Ucraina – Ungaria Slovacia.

Lider de proiect în această asociere este ISU Szabolcs Szatmar Bereg, care a găsit parteneri în Satu Mare și în Ucraina.

Valoaera totală a proiectului este de 4 milioane euro, din care pentru baza de salvări din Satu Mare i-ar reveni aproape 300.000 de euro.

Reprezentanţii Multisalva au participat la mai multe acţiuni, inclusiv la inundaţiile din Budapesta (FOTO).

 

Un comentariu

  1. matroz Răspunde

    Asa se umfla cu pompa Serviciul de Salvamont?Inteleg ca primaria fantastica investeste intr-un ONG-ca asta e de fapt Multisalva Carei .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.