Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Incendiu puternic la Valea Vinului. Mai multe imobile au fost cuprinse de flăcări

Un incendiu puternic a avut loc azi noapte la un garaj și o anexă din localitatea Valea Vinului. După doar câteva minute, flăcările au cuprins și acoperișul unei case aflată pe aceeași proprietate.

La fața locului s-au deplasat 14 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. Până la sosirea forțelor profesioniste, pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Valea Vinului au acționat cu echipamentele din dotare pentru limitarea incendiului.
La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la o anexă gospodarească, de la care a izbucnit incendiul, la garajul lipit de aceasta si acoperișul casei aflată in imediata apropiere. Intervenția s-a dovedit a fi una dificilă și de lungă durată, din cauza cantității mari de material combustibil (lemn) existentă în partea superioară a construcției, respectiv în structura acoperișului celor trei constructii. Pompierii au luptat cu flăcările timp de 3 ore și 10 de minute, încercând să împiedice propagarea incendiului în interiorul imobilului.
În urma cercetărilor efectuate la fața locului s-a constatat faptul că incendiul a izbucnit la anexa in care era instalată centrala termică, din cauza amplasării necorespunzatoare a coșului de fum, respectiv a neprotejării termice a acestuia față de materialele combustibile din structura acoperisului. Incendiul s-a extins cu repeziciune la garajul alipit de anexă si apoi la casa de locuit.
În urma evenimentului au ars in totalitate elementele din lemn din structura acoperișurilor celor trei construcții, s-a degradat tavanul, mobilierul din trei incăperi și centrala termică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.