Ultima actualizare: azi, 11:21

Locale

Lorand Magyar, atac la CFR: Este inadmisibil ca județul Satu Mare să fie tot mai izolat!

Deputatul UDMR de Satu Mare, Lorand Magyar, a criticat miercuri, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse, începând cu 1 martie 2018. Lorand Magyar a criticat Minsiterul Transporturilor și CN CFR pentru lipsa investițiilor în infrastrctura feroviară.

„Vi se pare normal ca în secolul 21 o distanță de 700 de kilometri să fie parcursă în 14 ore? Vi se pare normal să fie o mare problemă să străbați țara în lung și în lat, să treci dintr-o provincie istorică în cealaltă? Da, cu trenuri care circulă cu 30 de km/h, cu aproape 100 de curse care se desființează, cu planuri de a realiza căi ferate de mare viteză la ani-lumină distanță de posibilitățile reale ale țării, cu lipsă de viziune asupra dezvoltării infrastructurii feroviare” – a spus deputatul UDMR Magyar Lóránd miercuri dimineata in plenul Camerei Deputaților.

Deputatul de Satu Mare a criticat recenta decizie a CFR Călători cu privire la anularea mai multor  trenuri de călători începând cu 1 martie 2018. CFR invocând motivul reducerii costurilor a decis privind anularea trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă, duminică și sărbătorile legale.

Deputatul sătmărean a afirmat că după anunțarea deciziei CFR Călători, la cabinetul său parlamentar a primit numeroase plângeri din partea călătorilor de pe ruta Halmeu-Satu Mare, nemulțumiți de decizia luată de compania de transport feroviar.

”Vă precizez că pe această rută, CFR Călători a vândut în acest an 200 de abonamente, care sunt valabile și în zilele de sâmbătă, duminică și de sărbătorile legale. Totodată, există un număr mare de navetiști care circulă cu acest tren, inclusiv sâmbăta și duminica, pentru a ajunge la locurile de muncă din municipiul Satu Mare”, s-a arătat în discursul deputatului Lorand Magyar.

Potrivit datelor CFR Călători, lunar pe această rută circulă peste 8.000 de călători.
Lorand Magyar s-a declarat nemulțumit de politica dusă de CFR Călători, care în ultimii ani a redus numărul de trenuri și pe relația Satu Mare – București.
”Este inadmisibil ca județul Satu Mare să fie tot mai izolat de restul țării în privința transportului pe calea ferată. Mai ales că suferim și la capitolul infrastructură, lipsa investițiilor ducând la o scădere alarmantă a numărului de călători”, a spus Lorand Magyar.
”Peste tot în Europa transportul de călători pe calea ferată, – considerat ca fiind mai ecologic, mai eficient și mai sigur decât cel rutier –  este puternic promovat. Acesta constituie un domeniu în care se investesc sume importante, de la cercetare-dezvoltare, la investiții în infrastructură și în material rulant. Din păcate, în România mergem în direcția inversă. Infrastructura încet-încet se degradează fără perspectiva ca măcar cei 11 mii de km din cei aproximativ 20 de mii existenți în 1989 să funcționeze la parametri cât de cât apropiați de cei din țările occidentale”, a mai precizat deputatul sătmărean.

14 comentarii

  1. CFR Răspunde

    Serios,sa mori tu, daca nu este tren sa mergi tu gratis vom muri de foame. ..

  2. s.m Răspunde

    CFR ,tu sa stai mai departe cu capul in Buda!

    Domnul Deputat are perfect dreptate. Gara din Satu mare sta sa cada. Posta Nr 1 si el este terminat este o ruina.Un drum expres, autostrada catre Satu mare nimic. Ajung mai repede cu trenul sau masina pana in Wiena de cat as ajunge pana in Bucuresti. Trenul Satu mare-Bucuresti(in cazul in care nu este anulat) are intarzieri de la 2 pana la 4 ore constant.

    Astept si pe alt Deputati de Sm sa il vad la pupitru si sa faca interpretari in legatura cu neajunsurile din acest Judet.

    • Norick Răspunde

      Este normal sa ajungi mai repede in Wiena , fiindca este mai aproape decat Bucuresti…. :-)))
      Dar stai calm , iti dau perfecta dreptate cu cele scrise de Tine… 😉

      • Sathmarer Staatsbürger Răspunde

        La kilometri 40 km diferenta la timp 8 ore diferenta!

        • Norick Răspunde

          Bürger : mai adauga vreo 100 de km. Google te ajuta – bineinteles daca te pricepi. ?
          Dar oricum nu asta conteaza.. Tschüss
          .. ☺️ ? ?

          • y

            @Norick, ceea ce nu observă este că statul ăsta wunderschön nu a fost în stare în 100 de ani să lege infastructura extracarpatică cu cea intracarpatică! Dar cine i-a oprit! Și la faza asta poate fi vorba de incompetență sau prostie. Asta e motivul că nu vin investitorii, asta și minunatul cod fiscal, care se schimbă mai des ca la unii din sud chiloții (dacă au așa ceva). Firmele din vestul țării preferă portul Rotterdam și transport vreo 2000 km rutier decât să folosească Constanța! Oare de ce? România s-a luptat puternic de tot în 1918 ca să pună mâna pe magistrala CF sud-nord Timișoara – Halmeu cu legătură către Marea Baltică. Acum nu mai trebe? Prost gestionar îi cineva!

          • Norick

            @y: exact, cum spui, scuze, scrii.. ☺️ ☺️
            Nyema infrastructura = nyema investitori serioase… ☺️ ? ?

    • CFR Răspunde

      Invata sa faci acorduri gramaticale sau nu te face de cacao cu dezacordurile tale!
      N- ai tren direct la Bucuresti ai microbuz,autocar,avion da pentru singurul tau neuron este prea lunga lista, asa ca hai PA! ca la Bucuresti!

  3. pastorita Răspunde

    Tot respectul pt dl.deputat!
    Dintre toti cei alesi de noi,doar d-lui ii pasa!!!?????
    Cum sa scoti trenul,un mijloc de locomotie la indemana tuturor,mai ales al celor saraci,de pe ruta satu mare – bucuresti???
    Nu mai zic de satu mare- halmeu??
    Cine si de ce a hotarat asa ceva?
    Si apropo,toti cei ce ati fost alesi de cetateni din satu mare,si va plimbati in limuzine luxoase,aveti locuri de parcare rezervate,nu ca muritori de rand care sunt vanati de politie ca nu gasesc un loc de parcare,care circulati numai cu avionul,si ati uitat de problemele din satu mare,mai vreti un mandat???
    Abia asteptam votul!!!
    Arogantilor si mincinosilor!!!
    Respect dl.deputat,bravo lui!!!!!

    • figaro Răspunde

      Scoate-ti limba din funcdul deputatului mult iubit. Nu-si face decat datoria… unii critica si fac cariera din asta, altii construiesc…

  4. Liberalul Răspunde

    Multi postaci sant pe internet .Care deputat s-au senator a încercat să susțină această problemă? Sant deputați care au fost solicitați să ne ajute ,Dar din pacate le place sa plece la București cu avionul .

    • y Răspunde

      @Liberalul, reține următorul banc.
      Politicianul bătrân îl învață pe politicianul tânăr cum trebuie să vorbească.
      -Dacă politicianul spune ”Da”, de fapt înseamnă ”S-ar putea”, dacă spune ”S-ar putea” de fapt înseamnă ”Nu”. Și întreabă la faza asta tinerelul – ”Și dacă spune nu ?”. Răspunde bătrânul ”Ei, atunci nu e politician.”

  5. A Răspunde

    Dl deputat ar trebui sa se orienteze spre Blue Air, tot au avioane disponibile de la Timisoara, si SM e cel mai departe de Bucuresti. La pret de bilet de tren, si sa ajungi in doua ore…pot scoate linistit trenul.

  6. cârcotaş Răspunde

    Cu voi (cu noi) nu e bine nici cum,nici dacă vorbeşte nici dacă tace.Nu e bine nici ,,cine” zice pt. că-l ştim noi de ce o face,are el un interes ascuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.