Ultima actualizare: azi, 10:34

Locale

Master Plan de 230 milioane euro pentru județul Satu Mare

 Master Planul în sectorul de apă și apă uzată din județul Satu Mare aferent Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată pentru perioada 2014-2020, a fost votat în şedinţa Consiliului Judeţean de astăzi.

Preşedintele Pataki Csaba a declarat că acesta este primul document din seria celor care vor urma pentru obţinerea unei finanţări nerambursabile consistente prin care să se dezvolte reţeaua de apă – canal la nivel de judeţ.

“Sperăm ca în următoarele luni să avem şi studiul de fezabilitate avizat de către autoritatea de management după care, în etapa următoare, să semnăm contractul de finanţare pentru acest master plan. Proiectul presupune extinderea reţelelor. De exemplu se extinde reţeaua de la Satu Mare până la Bogdand, ceea ce înseamnă o magistrală de 40 de km cu apă potabilă. În zona respectivă nu se găseşte apă de calitate şi din cauza este nevoie de apă”, a afirmat Pataki.

Proiectul mai prevede investiții în rețelele de apă-canal din mai multe localități.

Master Planul are o valoare de 230 de milioane de euro cu TVA.

Contribuția primăriilor va fi de doar 2% pentru investiția din fiecare localitate.

Acest proiect vine în continuarea altui mare proiect, în valoare de peste 100 de milioane de euro, care încă este implementat de Apaserv.

Un comentariu

  1. alex Răspunde

    Sunt zona chiar in oras unde au uitat canalizarea,strazi mici,cu aceste strazi cum va fii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.