Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Ministrul de Interne, mândru de pompierul salvator Olimpiu Moș

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut, astăzi, prima întâlnire de lucru cu noul Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general Dan-Paul Iamandi. În cadrul acestei întâlniri, Carmen Dan a transmis că noua conducere a IGSU are o mare responsabilitate față de pompierii care trăiesc zi de zi pentru a ne salva bunurile, dându-l exemplu pe plutonierul major Olimpiu Moş din Satu Mare, care, aflat în timpul liber, a salvat o femeie dintr-un imobil în flăcări.

,,Astăzi am avut prima întâlnire de lucru cu domnul general Dan-Paul Iamandi, noul Inspector General al IGSU. La ședința de comandă i-am transmis domnului general importanța pe care o acord instituției pe care o conduce, dar și responsabilitatea uriașă pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o are față de cetățeni.

La fel de mare este responsabilitatea pe care domnul Iamandi o are față de pompierii din subordine, cei care trăiesc făcând zi de zi acte de eroism pentru a ne salva bunurile și viața. Plutonierul major Olimpiu Moș, din Satu Mare, este exemplul recent care pe mine mă face mândră de pompieri!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Carmen Dan.

Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, plutonierul major Olimpiu Moş în timpul liber fiind, şi-a pus viaţa în pericol salvând proprietara unui imobil aflat în flăcări. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât. Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.