Ultima actualizare: azi, 11:10
Locale

Ministrul de Interne, mândru de pompierul salvator Olimpiu Moș

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a avut, astăzi, prima întâlnire de lucru cu noul Inspector General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general Dan-Paul Iamandi. În cadrul acestei întâlniri, Carmen Dan a transmis că noua conducere a IGSU are o mare responsabilitate față de pompierii care trăiesc zi de zi pentru a ne salva bunurile, dându-l exemplu pe plutonierul major Olimpiu Moş din Satu Mare, care, aflat în timpul liber, a salvat o femeie dintr-un imobil în flăcări.

,,Astăzi am avut prima întâlnire de lucru cu domnul general Dan-Paul Iamandi, noul Inspector General al IGSU. La ședința de comandă i-am transmis domnului general importanța pe care o acord instituției pe care o conduce, dar și responsabilitatea uriașă pe care Inspectoratul General pentru Situații de Urgență o are față de cetățeni.

La fel de mare este responsabilitatea pe care domnul Iamandi o are față de pompierii din subordine, cei care trăiesc făcând zi de zi acte de eroism pentru a ne salva bunurile și viața. Plutonierul major Olimpiu Moș, din Satu Mare, este exemplul recent care pe mine mă face mândră de pompieri!”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a ministrului Carmen Dan.

Reamintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, plutonierul major Olimpiu Moş în timpul liber fiind, şi-a pus viaţa în pericol salvând proprietara unui imobil aflat în flăcări. Aceasta era în stare de conştienţă, însă era întinsă pe podea, iar focul din jurul ei a ajuns să-i aprindă fularul de la gât. Salvatorul Olimpiu a mărturisit că n-a stat pe gânduri privind intervenţia sa voluntară la incendiu, chiar dacă nu a avut echipamente specifice, cu propria-i haină udată în prealabil într-un apartament vecin, a extras femeia şi a coborât-o pe braţe la parterul blocului, unde şi-a aşteptat colegii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
Spitalul Județean Satu Mare, securizat. Vizitele pe unele secții, strict interzise

Având în vedere creșterea numărului cazurilor de boli transmisibile pe cale aerogenă, la solicitarea medicilor șefi de secție,  s-a propus, și...

Închide