Ultima actualizare: azi, 21:01
Locale

NEPI, constructorul viitorului mall din Satu Mare, a pierdut 4 miliarde de euro din valoarea de piață

NEPI Rockcastle, compania ce urmează să construiască mult-așteptatul Mega Mall la Satu Mare , a pierdut în ultimele două luni 4 miliarde euro din valoarea de piaţă, ajungând în prezent să afişeze o capitalizare bursieră de 4,4 miliarde euro, scrie Ziarul Financiar.

Compania, listată acum pe bursele de la Johannes­burg şi Amsterdam, a fost lovită şi de un raport de 50 pagini al 36 One Asset Management care prezintă suspi­ciuniile firmei privind evaluarea unor companii din grupul Resilient, acţionar important în cadrul NEPI Rockcastle, Fortress REIT sau Greenbay Properties.

Totodată, Greenbay Properties a înregistrat o depreciere de 46% în ultimele două luni, în vreme ce Resilient figurează cu o scădere de aproximativ 50%. Indicele FTSE/JSE a scăzut cu 0,5% în aceeaşi perioadă.

Resilient pune aceste acuzaţii pe seama poziţiei de tran­zacţionare a 36 One Asset Management, care ar fi angre­nată într-o expunere ce mizează pe scăderea acţiu­nilor companiilor în cauză, spune Resilient.

Sursa – zf.ro

8 comentarii

 1. Unu' Răspunde

  Îl și văd pe Bud cum desface șampania …

 2. Jackie Kocsan Răspunde

  Nu va muri de foame.

 3. Satmarean Răspunde

  Cred ca asta e o stire care prefigureaza un nou rateu in construirea unui mall in SM. In viitorul apropiat se va anunta ca nu isi mai permit construirea mall-lui!!!!!!

  • Unu' Răspunde

   Da sigur, cum să nu …
   Tot la buticurile de la buda-small o să rămânem încă un veac!

   PLM, nu deschid ei, deschid alții! Are balta pește …

 4. mae Răspunde

  lasa ca eschide la satu mare si se scoate

 5. Rodica Răspunde

  Nu-i bai , ca face mega constructia la Satu Mare , ne da vreo doua tepe si se redreseaza pe bursa ! Oare cum de-i gasim tot pe astia ? Si-apoi , vorba cuiva , inauguram cu sampanie si piscoturi , si-n campania electorala ne batem cu pumnul in piept de marile realizari si investitii facute !

  • Unu' Răspunde

   O luași pe arătură?
   Investițiile se fac pe banii lor, tu ce țeapă vei lua? Probabil una-n qur!
   Pe de altă parte, administrația (cea actuală, din păcate fosta s-a remarcat doar prin furtul unei piste de biciclete…) și-a cam făcut treaba, firma are toate avizele și autorizațiile necesare demarării construcției, așa că … pot să se bată cu pumnu-n piept!

 6. Rodica Răspunde

  Pe aratura esti tu , care te numesti unu ! Toate multinationalele care au …. investit banii lor in afacerile din Romania , externalizeaza profiturile , unde mai pui faptul ca dispun de o multime de alte facilitati , se sustrag de la plata multor taxe ( si asta din cauza ca asa si-au negociat contractele aici ) ! Tema si discutiile sunt lungi si trebuie aprofundate , dar unu( l ) pentru care subiectul se rezuma doar la conotatii sexuale, e greu si nu merita deranjul ! incearca in alta parte , cu altcineva !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.