Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

Peste 60 de accidente de muncă la Satu Mare. 6 persoane au murit

 Peste 60 de accidente de muncă au avut loc în cursu anului trecut în județul Satu Mare iar șase dintre şase au fost mortale, se arată în bilanţul Inspectoratului Teritorial de Muncă.

În anul 2017, din totalul evenimentelor pentru care s-a finalizat cercetarea, au fost înregistrate 67 persoane accidentate, dintre care 6 persoane accidentate mortal. Indicele de frecvenţă (numărul de accidentaţi care revine la 1.000 de lucrători) a fost de 0,75 0/00 pentru totalul persoanelor accidentate şi 0,07 0/00 pentru persoanele accidentate mortal.

În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate 1508 sancțiuni contravenționale, din care 89 de amenzi contravenționale și 1419 avertismente.  Valoarea totală a amenzilor aplicate în anul 2017 în domeniul SSM a fost de  495.500 lei. Au fost dispuse 1508 măsuri pentru înlăturarea deficiențelor constatate, fiind dispuse 1 sistare a activității la un loc de muncă prezentând pericol iminent pentru securitatea și sănătatea lucrătorilor, iar 13 echipamente de muncă au fost oprite din funcționare.

 

Un comentariu

  1. Tarrbeton Răspunde

    Accidente de munca declarate. Întrebarea este câte evenimente de acest gen se produc zilnic, mai ales in marile fabrici precum Zollner, Draxlmaier, Alro, GP Sof etc, fără a fi raportate datorită faptului ca majoritatea celor accidentați sunt amenințati de către manageri cu demiterea in caz contrar.
    Este un fenomen cunoscut și de către cei din ITM însă nimeni nu face nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.