Ultima actualizare: azi, 20:35
Locale

Centrul Sătmarului, închis mâine. Se sărbătorește Ziua Maghiarilor

În perioada 15-16 martie a.c. efective ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare împreună cu efective din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj, ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare vor acţiona în sistem integrat pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, la nivelul judeţului Satu Mare cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, care se vor desfăşura în municipiile Satu Mare şi Carei, în oraşele Tăşnad , Livada şi Ardud , în comuna Lazuri.

Misiunea jandarmilor, poliţiştilor şi a pompierilor este de a menţine un climat de linişte publică, la nivelul judeţului Satu Mare, de a asigura protecţia participanţilor la manifestaţiile de comemorare şi deplasarea acestora în condiţii de siguranţă, precum şi buna desfăşurare a tuturor activităţilor cetăţeneşti şi instituţionale, din localităţile menţionate.

Având în vedere manifestările de amploare organizate la nivelul municipiului Satu Mare, pentru siguranţa participanţilor la manifestări, dar şi pentru a celor din trafic în intervalul orar 16.30 – 18.30 vor fi aplicate restricţii de circulaţie pe următoarele străzi:

16.30 – 17.15 străzile Ştefan cel Mare, Mileniului, Barbu Ştefănescu Delavrancea, Marsilia;
17.15 – 17.30 străzile Ştefan cel Mare, Iuliu Maniu, Mihai Viteazu;
17.30 – 18.30 Piaţa Libertăţii zona cuprinsă între străzile Horea şi Ştefan cel Mare;

Pentru prevenirea incidentelor sau a faptelor antisociale şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor, Jandarmeria Satu Mare face următoarele recomandări participanţilor:
să manifeste un comportament paşnic şi civilizat şi să respecte recomandările făcute de organizatorii adunărilor publice sau organele de ordine; să nu se implice în acţiuni de natură a împiedica desfăşurarea normală a adunărilor publice şi să nu incite la asemenea acţiuni; să nu promoveze mesaje cu caracter xenofob, rasist, şovinist; să nu introducă sau să aibă, în timpul adunărilor publice , băuturi alcoolice sau obiecte contondente ce pot pune în pericol siguranţa participanţilor;

18 comentarii

 1. Ion Răspunde

  De ce nu isi sarbatoresc ziua la ei in tara? Trebuie sa sufere romanii inchiderea circulatiei pe anumite portiuni? In ungaria de ce nu se inchid drumuri de 1 Decembrie? Hai sa iesim fratilor in strada!

  • Maria Răspunde

   La noi in tara sărbătorim șovinilor…noi aici ne-am născut,aici plătim taxe și impozite și sunt sute de familii amestecate…Urla răutatea din voi…cand e vorba de alte minorități va trageți coada între pucioare.Iar de 1 decembrie ies și maghiarii in stradă și sărbătoresc cu românii,,că ei nu instiga.Mulți ” mari români” umbla la shopping și wellness în Ungaria și cer cetățenie maghiara,că românii nu-s văzuți cu ochi buni nicăieri în lume….trebuie sa
   devină cetățeni unguri sa fie primiți în lume

 2. Parere Răspunde

  Baga mare!

 3. dr storm Răspunde

  ion, uite cum sta treaba, fiecare minoritate are dreptu-l de a-si sarbatorii ziua nationala, exempu cel mai concret sua! si ps nu sunt ungur!

 4. Rodica Răspunde

  Toata saptamana ne-ati fredonat aceeasi treaba , cu sarbatoarea asta a ungurilor ! Cu ce e mai importanta ziua de 15 martie decat 1 Decembrie ? Bun , ne-ati adus la cunostinta , in oras au avut grija autoritatile sa ne scoata ochii cu afise peste tot , ce mai vreti ? Orban nu se-agita atata-n pantaloni ca voi , astia de la portal sm si udmr! Sa vad ce atitudine o sa aveti de centenarul unirii in decembrie ! Si-apoi nu conteaza ca ne ofenseaza pe noi , ca romani , ca tot ei sunt cei jigniti daca se arboreaza tricolorul romanesc pe cladirea Primariei si Prefecturii ! Ia mai terminati-o cu chestiile astea ca ne-am cam saturat ! Toti suntem cetatenii aceleasi tari -Romania- ( e drept ca unii mai au si dubla cetatenie) si nu e corect sa agitati atata apele si-asa tulburi dintre romani si unguri ! Nu sunt cu nimic mai presus ungurii decat romanii , incat sa necesite o atentie si protectie speciale ! Bine ca n-ati inchis orasu , judetul si tara pentru aceasta zi , ca oricare alta ! Nu le dati atatea … coarne ca se umfla orezu-n ei ! Traiasca Romania Mare !

  • Ion Răspunde

   Doamna Rodica te iubesc! :)) Maine o sa strig ”LA MULTI ANI ROMANIA!!! SA TRAIASCA TOTI ROMANII!!!” sper sa se alature mai multa lume… sau au devenit si romanii nostri unguri?

  • Carmen Răspunde

   …si Transilvania independenta !!!!!

  • SIEBENBÜRGEN Răspunde

   Rodica dragă,
   să te bucuri că numai o săpt. ți s-a fredonat. Centenarul îmi ia 3 ani de viață. În 2017 n-am auzit altceva decât, cum se va sărbători, cum ungurii nu vor să sărbătorească ( parcă n-ați putea fără ei), apoi tot anul aud numai Centenarul – tot cu ungurii având treabă – apoi în 2019 se vor trage concluzii. DECI, 1 săpt nu se compară cu 3 ani.” Protecția” era necesară împotriva celor cu ” capete infierbăntate” – din ambele tabere – deci nu e vorba despre niciun complex superioritate. Afișele te-au informat așa cum mă informează și pe mine despre CEntenar. Restricțiile în trafic nu cred că te-au încurcat așa de mult, poate te-ai plimbat pe jos mai mult. Nu se umflă orezul în noi, mai mult decât mămăliga în tine. Trăiască Ziua Maghiarilor de Pretutindeni!

   • Rodica Răspunde

    Vae victis! Cauta-ti alta planeta, unde sa nu-ti ia nimeni si nimic 3 ani din viata! Asta e perceptia ta despre tot ce traiesti ! Ubi bene ibi patria!

 5. român Răspunde

  Noi românii avem un pic de învăţat la capitolul ,,toleranţâ”.Cât de absurzi putem fi să pretindem ca ungurii să nu simtă şi ei ,,ungureşte”? Adică care ar fi identitatea lor dacă n-ar comemora evenimente din istoria lor chiar dacă trăiesc în România,şi chiar dacă evenimentele au marcat conflicte cu românii?Dacă treceţi prin Lvov(Ucraina) vizitaţi cimitirul oraşului (un cimitir monument) în care sunt îngropaţi la mică distanţă polonezi şi ucraineni beligeranţi în conflicte cu mize partizane.Beneficiază de aceaşi cinstire,nu se cere mutarea unora în altă parte.Şi Ucraina nu e cel mai tolerant stat faţă de minorităţi.

 6. s.m Răspunde

  Sa va treziti la realitate, v-as recomanda pentr Dvs, emisiunea de la PRO-TV !

  Romania te iubesc!

 7. alex Răspunde

  Eu nu inteleg pe voi,de la revolutie 89 incoaece fiecare an a sarbatorit maghiarii revolutia din1848,care e problema?De ce trebuie sa faceti un circ din asta?Linistit defileaza,cu discretie,civilizat.

 8. Adm Răspunde

  Serios ??!!! Unguri au tara lor nu au decat sa si-o sarbatoreasca acolo ? Suntem romani nu unguri . Iari nu o sa vezi niciodata la unguri ziua nationala a romaniei ?? pffffff primar prost.

  • Norick Răspunde

   Vai de capul tau hombre. Mare roman te faci , dar nici macar sa scrii corect nu esti in stare. Pffff atunci cine-i mai prost ????? :-)))))))

 9. Gigel Răspunde

  Da nu tot vorbiți ca babele, ieșiți și voi cu steagu României.

 10. Ion C Răspunde

  Zi de doliu național ???

  • Gheorghe Răspunde

   1 decembrie este zi de doliu in Ardeal pt toti ardelenii si sasi si maghiarii si tiganii din ardeal au luat ardealul pt al mulge bine ,ceea ce fac si in ziua de azi ,noi ardelenii muncim platim impozite si ei se lafaie libertate pt ardeal apropo anul acesta nu este centenarul vezi dictatul de la viena .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.