Ultima actualizare: ieri, 20:15

Locale

Taxa auto revine! Ar urma să fie între 50 şi 3000 de euro, în funcţie de norma de poluare

Taxa auto revine la începutul verii. Potrivit TVR, noua taxă va fi plătită o singură dată, la prima înmatriculare a maşinii. Actuala formulă ar urma să fie aplicată timp de trei ani după care va fi înlocuită cu un impozit progresiv plătit de toţi şoferii, după model german.

Maşinile vor fi taxate pentru poluare între 50 de euro şi 2.500 – 3.000 de euro. Pentru calcul va conta coeficientul de poluare şi emisiile de dioxid de carbon. Aceasta este varianta de lucru în acest moment, potrivit unor surse oficiale. Noua taxă se va aplica cel mai devreme la începutul verii.

De asemenea, surse oficiale au susţinut pentru Știrile TVR că noua taxa de primă înmatriculare se va aplica timp de trei ani. Va fi înlocuită apoi de un impozit progresiv, plătit de toţi proprietarii de maşini în functie de cât de mult poluează autoturismele lor.

3 comentarii

 1. M Răspunde

  bravoo, ca nu se mai poate circula de la Satu Mare pana la Mateszalka e haoos!

 2. Dani Răspunde

  Eu am plătit deja taxa de prima înmatriculare cu 10 ani in urmă și nu l-am cerut înapoi. Nu-mi permit să-mi schimb Dacia aia amărâtă, dar peste 3 ani o sa plătesc după ea din nou? E ok așa? Chiar e? Nu dam in cap la cineva?

 3. Ionel Marin Răspunde

  Lasa ca a rezolvat Porsche problema poluarii cu combustibilii sintetici:
  https://alfarentacar.ro/b-porsche-a-salvat-masinile-cu-motoare-termice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.