Ultima actualizare: ieri, 21:42
Locale

Cum poți face bani adevăraţi din bitcoin. Ce spun minerii din Satu Mare

Cum poți face bani adevăraţi din bitcoin? Iată o întrebare la care mulți IT-iști, și nu numai, caută răspunsuri. Piaţa este una atipică şi plină de surprize. În doar câteva zile rişti să pierzi tot ce ai investit, dar există şi posibilitatea să te îmbogăţeşti peste noapte. „Mineri” bitcoin există peste tot în lume, chiar şi la Satu Mare. Bogdan Tincu și Cristian Pereni au explicat pentru PortalSM ce înseamnă acest business atât de discutat, ce investiţii presupune, dar şi riscurile la care te expui.

Trebuie să investeşti într-un calculator, să ai cunoştinţe despre piaţa online, să pariezi pe una sau mai multe din cele peste 1.700 de monede virtuale şi poate să ai şi noroc.

Bitcoin este de fapt o monedă virtuală care are valoare în funcţie de banii investiți de utilizatori în ea. Cu cât mai mare este cererea cu atata prețul ei crește. Nimeni nu poate anticipa daca ea creşte sau scade de la o oră la alta. Bitcoin a devenit monedă de schimb între utilizatori la început, acum este inter bancar, chiar şi inter ţări pentru că, datorită inflaţiei galopante, Venezuela e pe cale să-şi lanseze propria monedă care va avea acoperire patrimonială în petrolul ţării. Totuşi, pentru a fi transformată în lei, euro, dolari sau orice altă monedă convenţională, orice altă monedă trebuie inițial transformată în bitcoin. Toate tranzacțiile durează maximum două secunde și sunt garantate de blockchain.

Banii adevarați, sau reali, se fac în următorul fel. Să luăm scena ipotetică de a avea investiți 1000 de dolari pe care reusiți să îi păstrați pâna când se transformă în 1200 datorită creșterii monedei bitcoin. Vreți să scoateti cash acei 200 de dolari câștig. În momentul acela se generează un cod unic din 30 de cifre și litere care este trimis la o casă de schimb valutar care acceptă tranzacțiile cu bitcoin, ca de exemplu cu bitcoinromania.ro, de unde primiţi un cod pe care îl utilizaţi la smith&smith ca şi când aţi face un transfer moneygram sau westernunion. În acest fel operatorul acestor case de schimb valutar vă eliberează banii pe care i-aţi cerut iniţial de la bitcoinromania.ro. Totul durează maximum o oră.

Munca depusă este relativă. Daca ai un miner care caută bitcoin, ethereum sau altă monedă virtuală trebuie în permanenţă să fie monitorizat şi întreţinut. Tocmai de aceea aceşti „mineri” au nevoie de o infrastructură inteligentă cu comenzi de la distanţă prin satelit, direct de pe telefonul mobil, au nevoie de un mediu rece pentru performanţe maxime si mai ales cercetare.

Ce sunt de fapt, minerii

Mai exact, „minerii” sunt plăci video care rezolvă ecuaţii complexe. În momentul în care se iniţiază pe blockchain o tranzacţie, aceasta trece prin „minerul” tău care o comisionează, iar acei centri, sau suma pe care o câştigi din comision, îți este virată într-un portmoneu virtual, criptat.

„Dacă este să vorbim despre bani, în ianuarie 2018 dacă investeai 7000 de euro într-un miner aveai șanse să îți recuperezi banii în aproximativ 6-7 luni, acum cu devalorizarea bitcoin de la 20.000 de dolari la 8.000 de dolari recuperarea investiției ajunge la aproape 12 luni. Totuși, piața este volatilă și sperăm că previziunile şi trendurile să fie în favoarea noastră să urce acolo unde ne dorim toţi.

La summitul G20 de duminică se pune serios problema lumii crypto care este în continuă expansiune şi pe care trebuie totuşi statele să o reglementeze. Se poate spune că scăderea aceasta mare se datorează acestei incertitudini”, au spus cei doi sătmăreni.

„În Satu Mare sunt mai mulţi mineri, unii au chiar adevarate „ferme” cu sute de plăci video care caută ethereum sau bitcoin dar şi alte monede precum Verge, Pascal Lite, Siacoin, Dash, Monero sau Zcash.

Când vine cineva la noi să ne ceară sfatul într-o posibilă investiţie în crypto, noi îl sfătuim să nu o facă, sau dacă o face să o facă pe propria răspundere, să nu asculte sfaturi sau minciuni de la tot felul de brokeri. Noi, în lumea crypto, avem o vorbă dupa care ne ghidam: Investeşte atât de mult cât poti pierde!”, au mărturisit aceştia.

Ei au scos doar o sumă de 1500 de lei pentru a testa sistemul și au văzut că funcționează.

Minerul ţi-l construieşti tu

Aşadar, dacă doriţi să deveniţi „miner”, trebuie să să vă contruiţi un sistem. De  fapt, calculatorul e „minerul” care caută.

Este nevoie un calculator normal, de o sursă de curent puternică, o placă de bază cu mai multe „locuri” pentru plăcile video, un procesor minim dual core, memorie RAM si un hard SSD. Se mai adaugă cadrul minerului în sine şi riser-ele pe care se pun plăcile video efectiv, apoi în functie de buget, câte plăci video are atâta putere de minare are şi implicit, aşa face mai multi bani.

Deci, după ce ai calculatorul dotat, poți să începi să cauți monede virtuale. Dar, de abia aici vine partea interesantă…

 

11 comentarii

 1. Misu Răspunde

  Baieti, vedeti ca v-ati uitat un tarnacop in laptopul meu. Noroc ca l-a gasit Bitdefender si l-a trecut in carantina. :)))

 2. Hagi Răspunde

  Fac o pl bani din bitcoin!!! Tincu umbla cu masina De 500 euro luata in rate de la un tip

 3. Cacat Răspunde

  Ma rupti in cur da un job adevarat aveti. Vedeti sa nu faceti silicoza de la atata minerit. Daca nu stiti ce e silicoza va spun oamenii care au lucrat in mina da voi precis o sa cautati pe GOOOOOGLE.
  Vai de mama voastra ca si acuu va plateste facturile.

 4. Johny Cash Răspunde

  Bani adevărați faceți cu muncă adevărată, astea-s vrăjeli! Sau vă apucați de politică.

 5. Cetățeanul turmentat Răspunde

  Monedele astea virtuale sunt ca și CARITAS-ul lui Stoica, bagi bani concreți, dar nu știi dacă îi mai scoți.

 6. Ervin Răspunde

  Mai multe greseli in articol, una dintre ele este ca bitcoin nu se mineaza cu calculatorul ci cu dispozitiv ASIC.

 7. asder Răspunde

  o metoda mai usoara sa castigi bani, daca te inscri ca miner in PSD.

 8. Bitcoin Guru Răspunde

  Partea interesanta ii ca Banca Transilvania iti inchide contul daca vede bani veniti din criptomonezi.

 9. adi Răspunde

  Utilizează pentru tranzacții platforme internaționale si retrage banii in PayPal si din PayPal trasfera la banca Transilvania sau la ori care banca , la banca va aparea ca referință PayPal.

 10. Jolikă Răspunde

  De parcă nu eram specialisti in FRAUDĂ ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.