Ultima actualizare: azi, 21:39

Locale

Vremea face ravagii în țară. Probleme pentru trenul Satu Mare – București

CFR Călători a anulat vineri, din cauza zăpezii şi a viscolului, peste 60 de trenuri pe mai multe rute, în timp ce în Gara de Nord din Capitală se înregistrează întârzieri. Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar din cauza ninsorii viscolite, pe şapte secţii de cale ferată din sudul ţării circulă doar trenuri tractate cu locomotive Diesel, precizează CFR SA. Potrivit CFR, au fost anulate peste 40 de trenuri de călători, atât regio, cât şi interregio, care fac legătura între Bucureşti şi Constanţa sau Tulcea, între Sibiu şi Craiova şi între Buzău şi Constanţa. Trenul Satu Mare – București are întârzieri de zeci de minute.

CFR anunţase încă de joi seară anularea a 18 trenuri care circulă între Bucureşti şi Constanţa, între Bucureşti şi Feteşti, între Bucureşti şi Tulcea, între Slobozia şi Ciulniţa şi Tulcea – Medgidia. În Gara de Nord din Bucureşti se înregistrează întârzieri între 5 şi 35 de minute, la trenuri din Timişoara, Mărăşeşti, Satu Mare, Craiova, Buzău, Târgovişte şi Galaţi. Potrivit CFR SA, toate magistralele de cale ferată sunt deschise şi operaţionale, însă circulaţia trenurilor este adaptată la condiţiile meteo, în special în judeţele din sudul ţării, unde ninge viscolit.

“Până la această oră nicio linie de cale ferată nu a fost închisă, însă pe raza regionalelor de cale ferată Craiova şi Constanţa circulaţia pe anumite segmente de cale ferată se desfăşoară în condiţii speciale, măsură necesară pentru a permie continuitate în traficul feroviar, dar şi posibilitatea de a interveni cu pluguri pentru deszăpezire”, precizează CFR SA.

Sursa – stiripesurse.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.