Ultima actualizare: azi, 08:27

Locale

FOTO. Primăria Carei vrea să scoată rromii din centrul orașului, careienii amenință cu revolta!

Primăria municipiului Carei vrea să scoată asistații social din centrul orașului și să-i mute la perifirie, însă se lovește de revolta unui grup de careieni. Municipalitatea vrea să construiască mai multe locuințe sociale pentru rromii din centru, însă oamenii de la periferie nu concep să stea în aceeași zonă cu ,,intrușii”.

În cadrul unei dezbateri publice pe această temă, ce a avut loc la sediul Primăriei Carei, zeci de persoane s-au declarat revoltate de intenția municipalității, precizând că nu sunt de acord ca asistații social să fie mutați în zona lor.

20 de locuitori de pe strada Zaharia Bârsan şi Dr.Marinescu au luat parte de Dezbaterea publică. Toţi şi-au manifestat clar şi răspicat dezacordul pentru construirea în zona lor a 56 de apartamente pentru minoritatea rromă, scrie Buletin de Carei. Toţi au recunoscut că Poliţia nu face faţă stării de fapt de acolo, din ambientul lor. Toţi cer ca acele locuinţe  sociale să nu fie construite în zona lor de domiciliu pentru că şi aşa e greu de suportat  ceea ce se petrece în vecinătatea asistaţilor sociali din zona Dr.Marinescu.

Redăm câteva fragmente din afirmațiile opozanților:

-,,Eu am lucrat la spital 35 de ani  şi am văzut ce le-au făcut, le-au construit asistaţilor sociali şi în acea zonă…au făcut şcoală pentru ei, case dar ei au desfăcut apoi şi au vândut materialele de construcţie…,,

-,,Ce ne puteţi asigura după ce construiţi? Acum nu intră nici poliţia iar dacă mai aduceţi 56 de familii ce va fi?,,

-,,faceţi pe centru construcţii din astea…nu faceţi discriminare …,,

– ,,eu nu cred că fonduri nu se primesc pentru tineri  ci numai pentru rromi…,,

-,,mai demult, erau în zona noastră doar 10 familii de rromi…în anii 60 s-au înmulţit ca număr, s-au făcut case pentru ei dar ei au desfăcut casele şi au vândut materialele de construcţii, acum sunt foartemulţi şi mai vreţi să aduceţi 56 de familii???? de ce nu faceţi aceste locuinţe lângă ştrand acolo unde sunt celelalte locuinţe sociale…ei nu se vor integra niciodată….,,

-,,am 90 de ani şi soţia are 86…am lucrat la primărie, la drumuri, în anii 60 cu ce primeam salar puteam să iau mâncare, haine şi am luat şi teren pentru casă.Statul nu m-a ajutat deloc dar acum plătesc impozite mari …îmi seamăn în grădină ce am nevoie pentru noi şi ei vin şi fură de la noi!!!,,

-,,Nu avem nevoie de mai mulţi sociali pe acolo, avem copii, părinţi bolnavi, seara nu putem ieşi nici pe stradă. Poliţia ne spune că trebuie să ne punem bine cu ei că cică ăştia au bani şi ne poartă pe la judecată …aşa au spus când  am chemat Poliţia să vadă cum ne-au bătut jos cetărnele…Trebuie să vă gândiţi bine ce faceţi cu aceste locuinţe! ei sunt avantajaţi în lume dar trebuie  să rezolvaţi problemele pentru toată lumea….locuinţele se distribuie  la persoane cu dedicaţie…aşa a fost şi la blocurile de pe Tireamului”.

După zeci de minute de parlamentări, șeful Biroului Urbanism din cadrul Primăriei Carei a declarat că ,,acolo putem construi unde avem teren disponibil, care este al nostru. Am încercat să cumpărăm în altă parte, de la cei care au teren disponibil în alte zone dar când au aflat că e vorba de bani europeni au venit cu nişte pretenţii…exagerate…au văzut o posibilitate de a beneficia de banii europeni”.

Sursa – buletindecarei.ro

 

2 comentarii

  1. cipri Răspunde

    In ce țara pulii traim? Dupa o talharie sau un furt… sa poata si țîganu’ face puscarie la domiciliu!

    • Johny Bravo Răspunde

      Dar nu știi că mulți au ”viză de flotant pe penetenciar”? Cum se apropie frigul fac câte o spargere mică, un furt de bițigli etc. ca să stea la căldurică peste iarnă. Plus trei mese pe zi. Hotel curat! Săacii de ei, musai să-i asistăm, să le ștergem la funduleț, să le dăm câte o căsucă că să aibă și ei ce vinde pe bucăți. Cât o să primească ajutoare ”de pomană/potya” de la stat nu se schimbă nimic. Doar n-o să se apuce de rușine să lucreze!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.