Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Un profesor de fizică, dispărut sub ape. Este căutat de scafandrii sătmăreni

Sătmărenii de la MultiSalva au intensificat căutările în cazul unui bărbat, de 62 de ani, dispărut în apele râului Crișul Repede. Este vorva despre un profesor orădean, pe numele lui Gyorgy Peter, dispărut acum mai bine de o săptămână.

Salvatorii de la MultiSalva Satu Mare au fost contactați de familia celui dispărut pentru a cerceta locul unde se presupune că acesta a căzut în râu. Cei de la Multisalva au început căutările alături de specialiști din Ungaria și folosesc atât o barcă cu sonar, cât și un paramotor. În plus, scafandrii verifică zona din amonte de Uzina de Apă a Oradei.

“Ne-am mobilizat împreună cu o asociaţie similară din Ungaria, care are de asemenea experienţă în domeniul căutărilor acvatice, şi vom survola cu un paramotor de-a lungul râului Criş, până la graniţă. Vom căuta cu o barcă cu sonar în albia râului”, spune Istvan Szekely, membru în asociația Multisalva.

Salvatorii îl caută pe Peter Gyorgyi, un profesor de fizică din Oradea, care a disparut pe 16 aprilie în apele Crișului Repede. Barbatul se afla împreuna cu cele doua nepoate în apropierea casei, din zona Podgoria, când i s-a facut rau, s-a dezechilibrat și a cazut în râu. El a fost căutat de pompierii orădeni, dar și de scafandrii din Arad. Deocamdată, fără rezultat.

Sursa – digi24.ro

Sursa Foto – bihon.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.