Ultima actualizare: azi, 09:47

Locale

Sărbători Pascale cu incendii pe bandă rulantă, în județul Satu Mare!

În perioada 06 – 09.04 a.c., echipajele de stingere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Someş” al județului Satu Mare au intervenit pentru lichidarea a patru incendii produse la case de locuit și anexe gospodărești, iar echipajele medicale care încadrează ambulanțele SMURD au intervenit pentru acordarea de îngrijiri medicale și transportul la Unitatea de Primiri Urgențe Satu Mare în 57 de cazuri.

Șopron distrus și tone de fân și cereale arse

În data de 07.04 a.c., pompierii din cadrul Punctului de Lucru Turț au intervenit pentru limitarea şi stingerea unui incendiu de amploare produs la o anexă gospodărescă situată pe raza localităţii Valea Seacă. Evenimentul a fost anunţat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, la ora 10:31.

La fața locului s-au deplasat șase subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, iar alături de pompierii militari, pentru stingerea incendiului au intervenit și pompierii voluntari din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgență Tarna Mare.

La momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la întreaga  anexă. Intervenția a fost una dificilă și de lungă durată (1 oră și 40 de minute), deoarece în interior erau depozitate cantități mari de  fân și cereale. Incendiul a fost stins în limitele găsite, forțele prezente la fața locului reușind să înlăture pericolul propagării incendiului la casa de locuit a proprietarului, la casa de locuit a vecinului acestuia, aflată la mică distanță, respectiv să salveze un cal.

În urma evenimentului au ars: acoperișul anexei pe o suprafață de 80m2, aproximativ 5 tone de fân, 1 tonă de cereale, alte materiale combustibile depozitate în interior și s-au degradat aproximativ 2 m³ de lemne și pereții construcției.

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de fumatul în loc nepermis sau neprotejat corespunzător.

Două case în pericol să ardă din cauza coşurilor de fum necurăţate

În data de 06.04 a.c pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Negreşti Oaş au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la hornul unei case din localitatea Negreşti Oaş.

Incendiul, anunţat la ora 14:50, a fost stins cu operativitate de către pompierii negreșteni, care s-au deplasat la adresa menţionată cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. Intervenția promptă a acestora a contribuit la limitarea posibilelor pagube, astfel că flăcările au cuprins doar o mică parte din acoperișul imobilului.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, s-a stabilit ca și cauză probabilă a producerii incendiului, coșul de fum necurățat, primul material care a ars fiind funinginea din interiorul hornului.

Un alt incendiu, a cărui cauză a fost tot coșul de fum necurațat, s-a produs în data de 09.04 a.c, în jurul orei 08:20, în localitatea Tășnad. Pentru stingerea acestui incendiu  au intervenit patru subofițeri din cadrul Punctului de Lucru Tășnad cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă. În urma evenimentului a ars plafonul băii compus din 3 grinzi de lemn și 5 metri patrați de scândură și s-au degradat: aparatură electronică (mașină de spălat, boiler), lemne și pereții încăperii. Și în acest caz, primul material care a ars a fost funinginea din interiorul hornului.

Mobilier ars în apropierea unei gospodării

Pompierii din cadrul Secției de Pompieri Negrești Oaș cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit în data de 08.04 a.c., în jurul orei 21:30, pentru lichidarea unui incendiu produs în apropierea unei case din localitatea Vama.

La sosirea forțelor de intervenţie ardeau mai multe elemente de mobilier. Pompierii au reușit lichidarea rapidă a incendiului, împiedicând propagarea acestuia la casa de locuit.

În urma incendiului au ars: o canapea, un fotoliu și o masă. Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost folosirea focului deschis în spații deschise.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime în nici unul dintre incendii.

Sursa – ISU Satu Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.