Ultima actualizare: azi, 17:25

Locale

FOTO. Atenție mare! Brânză stricată, descoperită într-un supermarket din Satu Mare

Experiență neplăcută pentru un sătmărean. După o sesiune de cumpărături la un supermarket din municipiul Satu Mare, bărbatul a constatat că brânza pe care tocmai a cumpărat-o nu se află într-o stare ,,prea bună”. Produsul a prins mucegai, însă nu era expirat!

Este vorba despre o cutie de brânză ,,proaspătă” de vaci produs în România. Cu toate că expiră în data de 27 mai, produsul prinsese deja mucegai și era imposibil de consumat. Sătmăreanul s-a reîntors în supermarket și a returnat produsul. Acesta spune că pe raftul magazinului au mai existat câteva cutii cu același termen de valabilitate.

Sătmăreni, fiți foarte atenți la termenul de valabilitate a produselor. Atenție mare pe ce dați banii.

Portalul eşti tu!

Fii reporter PortalSM! Tot ce trebuie să faci este să fotografiezi un eveniment, cu telefonul mobil, și să trimiţi pozele la [email protected] sau pe pagina noastră de facebook https://www.facebook.com/PortalSM.ro/, însoțite de o scurtă explicație, pentru a deveni o știre.

De asemenea, puteți semnala și telefonic o știre, la nr. 0771 677 210. Putem fi contactaţi atât pe WhatsApp, cât şi pe Viber.

 

18 comentarii

  1. Rodica Răspunde

    Daca vreti sa fiti corecti si impartiali , faceti-o pana la capat ! Prezentati si numele supermarketului care comercializeaza produsele respective ! ( Este Auchan , ei au contract cu Solomonescu , dar nici o problema ca si la celelalte marketuri se vand produse neconforme . La Kaufland erau expuse batoane de salam de la Aldis pline de mucegai si cand l-am intrebat pe seful de raion ce explicatii are mi-a raspuns cu un tupeu incredibil ca nu are nimic de comentat si m-antrebat daca ma plictisesc cumva ? )Eu cred ca ar trebui sa verificati intai conditiile in care se pastreaza si se preiau produsele la aceste lanturi de magazine – nimeni nu observa cat stau in bataia soarelui vara paleti de sucuri si apa pana sunt expuse la vanzare – asa ca vina nu apartine exclusiv furnizorului ! Plus ca nu o data mi-a fost dat sa vad produse de o anumita categorie la care unii cumparatori renunta si le abandoneaza pe alte raioane in conditii neconforme cu produsul ! Ce-ar fi sa-ceapa controale serioase si la aceste multinationale ca prea sunt favorizate si protejate de toate institutiile de control din tara ! Ele sunt intangibile , de ce sunt protejate la nivel inalt ? Se autosesizeaza cineva ? Si ce e mai important , toti furnizorii care au contracte cu aceste multinationale , le au in defavoarea lor , dar se bucura saracii ca mai fac un banut amarat si-si fac rulaj cu cei mari ! Nici astea nu le controleaza nimeni ?

    • Sincer Răspunde

      Chiar cred ca te plictisesti daca ai pornit tu cruciada ta impotriva firmelor.

      • Rodica Răspunde

        Sincer , daca tu te complaci cu aceasta situatie , eu si altii ca mine nu suntem obligati s-o facem ! Nu te opreste nimeni sa consumi produsele alterate si expirate din marile lanturi de hipermarket ! Ai liber si la consum la fast-food-urile marketurilor unde 80% din materia prima ce se prelucreaza este expirata si neconforma ! Daca nu crezi , intreaba angajatii de acolo cate mirodenii folosesc la preparare pentru a deruta …. organoleptic consumatorul ! Cei de la DSV , SANEPID SI ANSVSA ar trebui sa aiba puncte de lucru acolo!Pofta buna sa ai si sanatate !

        • y Răspunde

          @Rodica, tot mă gândeam să scriu sau să nu scriu comentariul. Măi oameni buni! Dar în piață nu mai mergeți? La prețul de la supermarket luați de cel puțin încă pe atâta brânză și sigur e mai proaspătă. Oricum puteți verifica.

          • Matroz

            La piața nu se pot afișa cu toc înalt,geanta pe brat.Acolo cari o nenorocita de sacoșa si aia veche ,ca punga de plastic e deja 1 leu !
            La o măcelărie am auzit un răspuns de neimaginat al vânzătoarei la cererea unei pungi pentru carne…Nu am pus-o in punga,știți cu reglementarile UE ,a crescut prețul lor!S-a dat peste cap informația mea ca se încearcă interzicerea la comercializare a acestora!???

        • nicu Răspunde

          Corect. O eficienta sanctiune este sa nu mai cumperi de la ei.

    • nicu Răspunde

      10* Rodica, tot respectul pentru cineva care ia atitudine si nu se complace cu ceea ce ni se arunca in fata. Un alt aspect care ma deranjeaza este si faptul ca majoritatea fetelor ce la casele de marcat au un grav handicap la mana stanga, adica nu ar impinge produsele 10 cm mai incolo de scaner asa ca eu trebuie sa ma aplec sa-mi iau marfa. O fi o politica a firmei sau chiar fetele ale sunt niste puturoase ?.Daca nu sunt platite bine (mai mult ca sigur) de ce nu merg sa lucreze in alta parte ?. Eu unul, in mod sigur caci imi este “umplut paharul”, la prima ocazie am sa o apostrofez pe casiera dar am sa chem si coordonatorul echipei responsabile.

  2. Garuboz Răspunde

    Mare dreptate ai Rodica!

  3. Johny Bravo Răspunde

    Ce vă mai plângeți! Antibiotice gratis!

  4. Rodica Răspunde

    Ca bine le stiti voi pe toate ! Despre ce tocuri si genti vorbim ? Am impresia ca n-ati inteles fondul prolemei , dar nu-i bai – faceti-va hatarul si comentati ce va place ! Ca oricum si marketurile-si vad de treaba lor , fara sa le deranjeze nimeni! In schimb , un comerciant autohton automat ar avea suspendata activitatea pe o perioada de timp, plus ar mai plati si niste amenzi frumusele !

    • abc Răspunde

      Apoi ce porți matale! Că matrozul ca fost cadru militar sau ceva de genul ăsta mă îndoiesc să poarte așa ceva.

  5. nicu Răspunde

    La supermarketurile din Germania la care am fost diversitatea produselor alimentare mi sa parut mai mica decat la noi, ei saracii nu au expuse capete de salam si produse mai, mai expirate…nu am vazut nici produse “razgandite” aiurea lasate pe rafturi, nu am vazut nici ” infulecatori” de diverse lasand ambalajele aiurea, nu am vazut clienti care la “varsate” sa-si bage mana intre fursecuri sau altele, sa infulece ba chiar sa arunce inapoi ce nu le-a incaput in gura, si altele pe care le-am vazut la noi. Cand am fost acolo erau prezenti multi romani, stiau sa se comporte civilizat. Vis a vis de atitudinea observata pe la noi am eu o vorba ” caca-te ma aici, dupa ce sa mai meri afara”.

  6. abc Răspunde

    @Matroz, pomenești că vrei să-i faci pe plac @Rodicăi! Frumos din partea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.