Ultima actualizare: azi, 20:02
Locale

FOTO. Proiectul ,,Satu Mare te așteaptă acasă” trece la next level. Platformă unică de joburi pentru sătmăreni

Consiliul Județean Satu Mare și Primăria Municipiului Satu Mare continuă și în acest an proiectul “Satu Mare te așteaptă acasă!”, premiat la nivel național în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România pentru susținerea antreprenoriatului.

În acest an, prin acest proiect unic în România, Primăria și-a propus să ridice standardele și să ofere sătmărenilor din orașele universitare sau din afara țării mai multe oportunități care să le permită să se reîntoarcă acasă.

Astfel, vineri, 11 mai 2018, în cadrul evenimentului “Fabricat în Satu Mare”, organizat de Asociaţia Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest a ţării și Casa Meşteşugarilor, a fost lansată platforma de joburi www.haiacasa.sm care oferă locurile de muncă disponibile în municipiul și județul Satu Mare și unde sătmărenii pot încărca un CV.

Pe această platformă companiile din județul Satu Mare pot publica gratuit anunțuri cu locurile de muncă vacante și vor putea interacționa cu cei înregistrați pe site. Obiectivul principal al proiectului a fost de a creea o legătura între sătmărenii din diaspora și companii, mai ales că, pe zi ce trece județul se confruntă cu o lipsă a forței de muncă, atât calificată, cât și necalificată.

“ Prin ceea ce am făcut în ultimii doi ani am încercat să convingem antreprenori că merită să investească în municipiul Satu Mare, că merită să creeze și să păstreze locuri de muncă cât mai bine plătite pentru a-i păstra acasă pe specialiști. Pe de altă parte, încă de anul trecut ne-am angrenat în acest demers de a-i readuce acasă pe sătmărenii care s-au specializat în marile orașe universitare sau pe aceia care muncesc peste graniță. Ne dorim să clădim un oraș puternic din punct de vedere economic, devenind partenerii de încredere ai investitorilor și antreprenorilor locali”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

“Satu Mare te așteaptă acasă!” a ajuns în Italia

De asemenea, în acest an, proiectul “Satu Mare te așteaptă acasă!”  s-a extins și în afara țării, fiind prezentat în cadrul evenimentului Expo România-Italia care a fost organizat la Roma în perioada 4-6 mai de către Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Asociația Românilor din Italia, Institutul Cultural Român și Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi”.

În cadrul acestui eveniment, județul și municipiul Satu Mare au amenajat un stand modern, construit exclusiv din materiale fabricate în Satu Mare la care s-au promovat locurile de muncă cât și oportunitățile de a lansa o afacere acasă.

“Prin acest proiect ne-am propus să creem o punte de legătură între companiile din județ și sătmărenii care muncesc în străinătate, iar succesul de care s-a bucurat această platformă la un eveniment în afara granițelor țării ne-a confirmat necesitatea dezvoltării programului pentru tinerii din județul Satu Mare. Vom contribui astfel la accesul direct către cele mai bune oferte ale angajatorilor, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Pe de altă parte, în urma vizitei prilejuită de organizarea evenimentului de la Roma, o delegație a Consiliului Județean Satu Mare a fost primită la Ambasada României în Italia. În cadrul întâlnirii care a avut loc în data de 7 mai, ambasadorul George Gabriel Bologan a transmis oaspeților aprecieri pozitive referitoare la proiectul „Satu Mare te așteaptă acasă!”, implementat de reprezentanții administrației sătmărene. Din cadrul delegației condusă de administratorul public al județului Satu Mare, Nagy Szabolcs, au făcut parte consilierii județeni Ioan Pop, Beniamin Urs, Kovács Máté și Cosmin Bota.

În cadrul discuțiilor purtate cu șeful misiunii diplomatice, a fost avansată ideea realizării unei înfrățiri între județul Satu Mare și provincia italiană Ravenna, idee care urmează a fi materializată inclusiv cu sprijinul Ambasadei. De asemenea, ambasadorul și-a arătat deschiderea față de realizarea unor viitoare parteneriate între instituțiile aflate în subordinea Consiliului Județean Satu Mare și entități din Italia, din diferite domenii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 comentarii

 1. Prea prefectul Răspunde

  Nu vine nimeni!
  Oras mort si îngropat !

 2. Altul Răspunde

  Uitati-va in poze ca nu aproape nimeni la marea lansare :)…niste copii dusi de la scoala si 5 functionari plictisiti . Un alt “proiect de succes” al administratiei locale 🙂 Oare cine administreaza platforma de joburi? e din bani publici ? Si a visa e bine , in realitate o sa fie un esec 🙂

 3. Frank Rizzo Răspunde

  Hai acasă sa mori respirând aerul infect din orașul împânzit de rable care dau șpăgi interminabile ITP-urilor pt a mai supraviețui încă un an doi înainte de casare;
  Hai acasă sa vezi aceleași fețe de porci corupți ce te impozitează pana rămâi Lefter Popescu;
  Hai acasă sa ajungi la spital cu o simpla gripa și sa ieși gata ambalat după așa-zisul tratament sătmărean;
  Hai acasă să-ți rupi grumazul in gropile ultracentrale ale orașului condus ce absolut cei mai mari hoți ai țării;
  Hai acasă sa fii asaltat de toate curvele penale in plin centru și jefuit la absolut orice ora din zi și din noapte de sarlatanii ce bântuie zona centrală;
  Hai acasă sa fii lovit in țeasta de Bucățile de tencuiala, cărămizi și țigle ale clădirilor ce stau gata sa se surpe datorită neglijentei conducerii ignorante…
  Lista poate continua.

  • cârcotaş Răspunde

   Eşti tare supărat Frank!Lasă că se face supermall şi asta va fi atracţia oraşului,se întorc tinerii înapoi pt. mall.

 4. Johann Răspunde

  Oras Mic, in putrefactie. Oameni cam ordinari !

 5. Unu' Răspunde

  Mă, ăștia pesimiști de mai sus, după cum spuneți voi, noi ăștia fraieri de-am rămas acasă, ar cam trebui să fim morți de mult!
  Și uite că nu suntem, o ducem bine-merci și fără voi și nu vă simțim lipsa! Stați acolo unde v-ați dus! E mai bine și pentru noi, dar și pentru voi!
  Înțelegeți un lucru: când veniți pe-acasă, purtați-vă civilizat! De la voi pornesc multe din prostiile de mai sus!
  În luna August e haos în tot orașul! 90.000 de oameni trebuie să sufere pentru câteva mii de vinituri!
  Stați în pola me acolo! Nu-i ascultați pe ăștia care vă cheamă acasă, aici e nașpa! Dar numai când veniți voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.