Ultima actualizare: azi, 19:55
Locale

FOTO. Ștafeta Tineretului ALDE: ,,Pedalează spre viitor”

Sub egida „Împreună pentru un mediu mai curatˮ, organizația de tineret ALDE dorește să pedaleze pentru un viitor fără poluare. Poluarea reprezintă contaminarea mediului înconjurător cu materii ce pot afecta atât sănătatea umană, cât și funcțiile ecosistemelor, o ofensivă a omului modern asupra mediului, motiv pentru care organizația de tineret ALDE prezintă o alternativă ce constă în înlocuirea autovehiculelor cu bicicleta.

Pentru a susține acest lucru, tinerii din Alianța Liberalilor și Democraților, și-au propus să străbată o mare parte din țară transportând două ștafete, una reprezentând mediul și o a doua specifică domeniul energetic.

Traseul a început pe data de 15 mai, în municipiul Oradea (Jud. Bihor), de Ziua Internațională de Acțiune pentru Climă și se va încheia la București, pe data de 22 mai, de Ziua Internațională a Biodiversității.

Cele doua ștafete vor urma trasee diferite. Din Oradea, ștafeta energiei va porni spre partea de Nord a țării, în vreme ce ștafeta mediului va porni spre zona de Sud a României. Tinerii ALDE străbat astfel mai multe județe, iar la granițele dintre acestea ștafeta se predă următoarei organizații. La București, ștafeta va fi predată unei delegații alcătuită din Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului și Anton Anton, ministru al Energiei.

Ieri, 15 Mai, stafeta a ajuns în județul Satu Mare, unde a fost preluată de președintele TLDE Chiorean Vlad, iar următoarea oprire va fi în județul Maramureș.

 

 

 

3 comentarii

  1. Radu Răspunde

    O echipa cam subtirica.

  2. Gigi Răspunde

    Oare cum arata bicicleta Gratielei Gavrilescu? Cu siguranta, e imbunatatita ca sa reziste!

  3. Ionut Răspunde

    De pune un nou timbru pe mediu Gavrilescu, problema e rezolvata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.