Ultima actualizare: azi, 13:06

Locale

FOTO. WARCTIC – inteligență artificială made in Satu Mare. Elevi premiaţi!

O echipă de elevi de la Colegiul Național Mihai Eminescu a reușit să obțină premiul III la un concurs național legat de evoluția tehnologiei.

La ediția a VIII-a 2018, elevii Karina Szauftm (IXA) și Patrik Mihalca ( XA) au obținut premierul III, cu proiectul WARCTIC.

Concursul Național ,,HAI ÎN VIITOR!”, înscris în Calendarul MEN, a fost organizat de Colegiul Național ,, Petru Rareș”, Piatra Neamț și promovează proiectele care abordează o tematică legată de progresul tehnic și consecințele sale, cu scopul de a conștientiza publicul în privința impactului evoluției tehnologice.

Propunerea echipei de proiect a fost o Inteligență Artificială Cognitivă, WARCTIC, care va colecta date concrete din teritoriu pentru experții din stațiile polare, care caută soluții viabile pentru conservarea biodiversităţii, pentru cercetarea și monitorizarea animalelor din Arctica, în special animalele pe cale de extincție. Robotul propus interacționează mai natural, atât în zilele, cât și în nopțile polare și amplifică expertiza umană, prin extragerea datelor emnificative (data mining) ale ecosistemului.

Referenți științifici – Prof. Mariana Brumboiu; ing. Marian Stan (Continental Teves, Frankfurt).
Concepție și perspectivă transdisciplinară: prof.Dr. Geta Cozma, coord. Echipa Multitouchcnme și Atelier Transdisciplinar (CJEX SM).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.