Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

ACUZAŢII în Poliţia Satu Mare. Şefii sunt premiaţi, agenţii din teren, nu!

ACUZAŢII în Poliţia Satu Mare. Preşedintele filialei Satu Mare a sindicatului EUROPOL, Felix Văsuţ, aduce acuzaţii grave conducerii IPJ Satu Mare cu privire la modul de acordare a sporurilor. El şi-a exprimat punctul de vedere e facebook, unde a transmis că a părăsit şedinţa în care au fost analizate acordarea sporurilor pentru lucrări de excepţie.

Redăm poziţia sa:

In data de 21.06.2018 a avut loc sedinta de analiza a notelor de fundamentare a politistilor din cadrul IPJ Satu Mare care au fost propusi pentru acordarea salariilor pentru lucrari de exceptie la care am fost invitat să particip din partea Filialei Satu Mare a Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL. Imediat după începerea discuțiilor, în momentul în care am vrut sa fac observatii cu privire la unele propuneri, adjunctul șefului IPJ m-a întrerupt spunându-mi că trebuie să ne „respectăm” iar probabil criticile mele erau de natură să strice jocurile de culise din spatele acestor sporuri ce trebuiau acordate polițiștilor cu rezultate remarcabile. Am fost putin suprins sa vad ca semnificatia cuvantului “analiza”, pentru care am fost invitat, are o alta definitie in viziunea conducerii insepectoratului și de fapt prezența reprezentaților organizației sindicale era doar pentru a mima transparența acestui proces. Este strigător la cer să mai vedem că aceste metehne precum cele pe care le-am condamnat în trecut încep să revină în prim plan într-un mod și mai grosolan, care nu au nicio legătură cu transparența și democrația. Din acest considerent, după ce am realizat că jocurile sunt făcute cu mult înainte să aibă loc această ședință, am ales să mă ridic de la masă și să părăsesc sala de ședință.

Cu toate ca aceste majorari salarile sunt exclusiv pentru „lucrari de exceptie”, am observat ca procentele cele mai mari, de 50% respectiv 40% din salariu, au fost acordate unui numar de 5 ofiteri de politie si un singur subofiter. Ma intreb care a fost logica matematică și principiile pe baza cărora au fost repartizate în acest mod în condițiile în care procentul agenților de poliție din IPJ Satu Mare depășește 70%, pentru ca principiul proportionalitatii nu a fost respectat ! Mai mult, dacă salariul de excelență în cuantum de 50% din salariul unui șef poate însemna și 2500 lei, în cazul unui agent de poliție acesta nu depășește 350 lei. Balanța este vizibil disproporționată, iar perioada în care șeful va lua acest spor, va însemna 20.000 lei, pentru un polițist cu funcție de execuție vorbim de maximum 2500 lei.

 

In numele colegilor de la ordine publica care sunt in strada zi si noapte imi arat dezamagirea și revolta pentru faptul că au fost desconsiderați de conducerea IPJ Satu Mare, care a preferat să-și fidelizeze și sa-si premieze șefii care intră în contact cel mai puțin cu munca de poliție, cum ar fi cms șef Vescan Cameria, șeful serviciului resurse umane, care de-a lungul timpul a beneficiat de acest drept prin alternare cu soțul ei, cms șef Vescan Horea venit de la Doi și-un sfert. Niciun coleg din strada nu s-a aflat printre politistii nominalizati pentru vreo majorare salariala. Dezgustul este cu atât mai mare cu cât pe lista celor propuși nu s-a regasit colegul nostru, agent sef principal de politie Lapuste Sorin, care a salvat de la inec o persoana de 77 de ani in data de 11.06.2018 cu ocazia indundatiilor din localitatea Ardud, și cu care s-au lăudat în mass media cei din vârful MAI și până la Inspectoratul General al Poliției Române pe pagina de Facebook.

Sindicatul Politistilor Europeni „EUROPOL” isi arata dezamagirea fata de modalitatea de acordare a acestor majorari salariale și condamnă modul subiectiv, arbitrar și părtinitor în care s-au acordat unele salarii de lucrări de excepție. Suntem în continuare curioși să știm care au fost fundamentele pentru care au fost alese anumite persoane în condițiile în care profesionalismul, rezultatele și implicarea în munca de poliție sigur nu au fost criterii care au stat la baza deciziei inspectorului șef al IPJ Satu Mare,

Cu deosebita consideratie,
Presedintele Filialei EUROPOL Satu Mare
Agent sef adjunct de politie VASUT FELIX NICOLAE

 

16 comentarii

  1. Norick(R) Răspunde

    Absolut toti sunt niste penali. Iau si asteapta spaga oriunde si oricand.
    Se plang de salarii dar umbla cu masini de 10.000 de euro. Minim.
    Nu fac nimic ptr bani, mancatori de bani publici.
    Dau amenda ptr fapte minore.
    Nimic serios. Rusine sa le fie .

    • Alian Răspunde

      Mancavar lupii de hoți și corupți nu va este rușine,aveți salarii uriașe,mai luați si șpagă și mai vreți si premii.Rusine polițiștilor mai ales circulatia.

  2. Erik Răspunde

    Eu ti-am mai zis ca ai fost abuzat cand ai fost mic de Politie…cand te opreste un militian stai drepti ca un sugar…prost te-a putut face mata aia! Esti frustrat, pe langa ca esti prost si semnalizezi…of of!

    • NoJohny Răspunde

      Erik tată,milițian scrie pe cașcheta ta……

    • Erik Răspunde

      Eu cand văd politist ma pis pe el ca sunt smeker,ii arunc de o ciorba iar apoi continui cu arogantele.Sunt prietenul lor ii pup in fund si le sug zeama .

  3. Norick Răspunde

    Erik…superpolitistul.
    Frustrat cred ca esti tu…te deranjeaza adevarul. Numai prieten de politist sa NU ai….iti cere favoruri de numa..numa.
    Sunt niste specii, nu pot sa le numesc oameni, care cred ca ei sunt micul Dzeu sau poate chiar cel mare.
    Politie egal Hoți in uniforma, legalizat!!

  4. Norick Răspunde

    Ma bucur, ca la un handicapat i-am oferit placere cu nick-ul meu folosit ani de zile. Saracul nu este in stare sa foloseasca o nume proprie care sa-l caracterizeaza si sa-l scrie propria opinie. Dar nu el este de vina, ci familia in care s-o nascut. Maimutoii asa se comporta in soietate, mai ales cand se imperecheaza cu capre… ?
    Fii fericit cu nickul furat copil de maimuta si minteste linistit in continuare. ? ?
    P. S. Cele 2 comentari de mai sus nu-mi apartin… ?

  5. Rodica Răspunde

    Domnule Felix Vasut, cu afirmatiile pe care le faceti , ne confirmati niste lucruri deja stiute de aproape toata lumea ! Cat de corecte sunt masurile salariale aplicate de aceasta guvernare pe care ….. o aparati ori de cate ori este nevoie , stim si asta ! Se spune ca rufele se spala de obicei in familie , ceea ce nu faceti dvs. acum ! Faceti , in schimb , un exercitiu de imaginatie sau practica , si inceracti sa traiti o luna de zile cu salariul minim pe economie , salariu ce-l primesc majoritatea privatilor , si-apoi va etalati sporurile si majorarile pe care le primiti (unii dintre dsv.) ! Aveti un ministru ……. grozav in fruntea institutiei , la care sa mergeti cu jalba ! Stim cat de frustrant si nedrept e ca unii sa munceasca si altii sa culeaga roadele , este ceea ce traim acum , adica privatii trag din greu sa tina bugetarii acestei tari ! Asa ca , stati oleaca si judecati cand veniti si ne expuneti problemele salariale din cadrul politiei !

    • figaro Răspunde

      Nu prea are legatura ceea ce spuneti dvs, cu situatia prezentata de el… Una e una, alta e alta… trebuia sa va faceti politista, daca voiati sa aveti niste drepturi, ca si cele mentionate, dar si niste obligatii… Nimeni nu ia in calcul obligatiile, restrictiile, etc ale vietii de politist, dar cand e vb de comparatii suntem asi. Sa avem putin pardon, distinsa doamna!

      • Unu' Răspunde

        Madam probabil e de la gardienii publici, rebotezați polițiști comunitari apoi locali!
        Nu prea pricepe multe și o ia gura pe dinainte de cele mai multe ori!

      • Rodica Răspunde

        Obligatii are fiecare la locul de munca , precum si raspundere ! Cu deosebirea ca la privat platesti pentru ce gresesti sau nu faci , iar la bugetari n-am prea auzit de acest lucru ! Politista nu puteam sa ma fac , fiindca am cam adunat ani multi de scoala si studii ( daca intelegi ce vreau sa spun) , iar despre restrictii , care ar fi acelea ? Sporuri , salarii mari , tichete de vacanta , zile libere , prime? Asta , asa comparativ cu ceea ce nu se da la privat !

  6. x-ulescu Răspunde

    De aia e inghesuiala la admitere , la scolile de politie ? de rau cele este politistilor ?

  7. Valer Răspunde

    Cum de nu a venit inca Unu’ sa spuna ca e vina “gardienilor publici” ?

    • Unu' Răspunde

      Relaxatule, te rebotezași? Lupu-și schimbă blana, dar năravul, ba!
      Unii mai (și) lucrează, dar tu n-ai de unde să știi asta!

  8. Hi brother Răspunde

    Ce nasol e in aceasta tara, avem politie, pfui ce nasol, nu avem nevoie de politie, noi suntem corecti, prea corecti pentru a sustine nevoia unei “organizatii” de acest gen…..gataaa…eu ma dezic de politie, fac ce “vrea muschii mei”.
    Imi este mila de Erik, sarac, de toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.