Ultima actualizare: azi, 21:31
Locale

FOTO. Escrocherie online în numele Poliției! Mesajul prin care au fost înșelați mai mulți români

Poliția Română atrage atenția cetățenilor cu privire la apariția unei noi escrocherii. Polițiștii specializați în combaterea criminalității informatice au fost sesizați despre desfășurarea unei campanii prin care se încercă fraudarea victimelor, prin sisteme informatice, în numele Poliției Române. Dacă primiți un astfel de mesaj, este important să știți că este o fraudă și să nu dați curs cererii! Sesizați poliția dacă aveți calculatorul criptat sau dacă ați plătit.

“Dacă primiţi un astfel de mesaj, este important să ştiţi că este o fraudă şi să nu daţi curs cererii! Sesizaţi Poliţia dacă aveţi calculatorul criptat sau dacă aţi plătit. Poliţia Română vă recomandă să nu plătiţi suma cerută pentru decriptarea fişierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veţi recapătă fişierele. Anunţaţi de îndată Poliţia în cazul în care sunteţi victime ale unor astfel de atacuri”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliția Română vă recomandă să nu plătiți suma cerută pentru decriptarea fișierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veți recapătă fișierele.

De asemenea, poliția recomandă să faceți back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, să mențineți sistemul updatat și să instalați un program de tip antivirus. În plus, nu deschideți niciodată un atașament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobișnuit primit pe rețelele de socializare.

Sursa – Digi 24

Un comentariu

  1. DRIVER Răspunde

    Munciti jigodiile. Nu cu burta la soare, penali de politisti. Unu in viata mea de 37 de ani NU am gasit corect.
    Numai la prostii si la gratuitati le sta capul..fix ca cei de la anaf…intra in magazin si se prezinta …sunt Dna X de la anaf…nu imi dati si mie o paine graatis..vai..vai..va venii si ziua voastra..hotiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe despre Locale
FOTO. Sătmărean declarat Polițistul Zilei în România, după ce a salvat viața unui bătrân

Sătmăreanul Lăpuște Sorin, agent șef principal de poliție, care a salvat viața unui bărbat, de 77 de ani, aflat în...

Închide