Ultima actualizare: azi, 19:32
Locale

FOTOGALERIE. S-a votat! Zona centrală a Sătmarului întră în reabilitare

Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) a fost aprobată astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Satu Mare, iar astfel, zona centrală a municipiului Satu Mare urmează să fie modernizată. 

Zona Centrul Nou

În cadrul proiectului care vizează modernizarea Centrului Nou al municipiului Satu Mare se propune reconfigurarea Pieței 25 Octombrie, integrarea în peisajul arhitectural a unei piste de biciclete, refacerea fântânii arteziene și amenajarea unui spațiu public generos pentru organizarea de evenimente și întruniri publice. Astfel, se vor reface gradenele, Pasajul Corneliu Coposu, trotuarele și iluminatul public, astfel încât prin toate intervențiile propuse se va obține îmbunătățirea amenajărilor peisagistice și se va crea un mediu propice pentru activități de petrecere a timpului liber.

Obiective

Cele două proiecte, atât cel pentru modernizarea Centrului Vechi, cât și cel pentru Centrul Nou fac parte dintr-un integrat care își propune să transforme zona centrală într-o zonă de atracție care să reunescă zone pietonale de recreere, de agrement, reprezentate de Parcul Central, cu zonele în care se află clădirile istorice monument. Se are în vedere însuflețirea acestei zone a orașului de la un capăt la celălalt, ținându-se cont de nevoile comunității și de necesitatea implementării unor măsuri de regândirea a traficului și reducere a emisiilor de CO2. Valoarea proiectelor se ridică la aproximativ 7 milioane de euro, bani care vor fi alocați prin intermediul Programului Operaţional Regional 2014-2020.

 

10 comentarii

 1. M Răspunde

  nu aveti nici un gust, gri gri gri si gri. in loc de beton puneti tot beton. bravo!!!
  zona Somesul arata mult mai fain acum, mult mai colorat si iluminatul arata mai bine acum….

  va rog nu stricati ce e facut bine, asta la facut bine Gyuszi, e de ajuns daca schimbati pavajul din zona primariei.

 2. Carmen Răspunde

  Stmate “M”!! Cum poti afirma asa ceva,ca pune doar beton.Nu pune DOAR beton.Pune TARR BETON.Nu este totuna.Diferenta de la Pamint la Cer.Cel putin la pret.

 3. Vandam Răspunde

  Tarr, la greu in Satu Mare. Tehnic asist si Tarr si cam atat

 4. Jan Răspunde

  Recent, pe drumul Careiului de la intersectia Crinul spre iesire, s-a facut un scuar iar in mijloc s-a umplut cu pamint.
  Pina aici toate bune.
  De ce dracu trebuia pus pamintul mai sus ca bordura ?
  De ce trebuie ca la prima ploaie un asfalt nou nout sa fie umplut cu noroi scurs de pe scuar ?
  Asa o sa faceti si in Centrul Nou ?

 5. Garuboz Răspunde

  Ia uitativa ce s-e mai lucreaza la podul Decebal (ca tare-i lauda portalul) saptamana aceasta nu am vazut un lucrator in zona ,doar trei utilaje parasite .

  • Unu' Răspunde

   Ba au lucrat, i-am văzut în fiecare zi din săptămâna asta, dar au făcut cam cât făcea o firmă serioasă într-o singură zi!
   Asta e … răbdare și tutun! Trec pe-acolo zilnic, măcar de 2 ori 😉

 6. Radu Moldovan Răspunde

  oara sotiile lui Gabor si a lui potoki nu trec pe pod cand merg la apaserv sa si rigice salariile.?

 7. alex Răspunde

  nu a fost vorba de pod….ala alta subiect va fii alt undeva….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.