Ultima actualizare: azi, 09:29

Locale

Profesorul din Satu Mare care predă lecții online. Elevii primesc informaţii şi rezolvă teste pe telefon

Un profesor din Satu Mare a pus capăt sistemului de învăţământ învechit și utilizează tehnologia ca să predea limba engleză într-un mod interactiv şi captivant. Lecțiile sunt încărcate pe o platformă online, iar copiii află informațiile și rezolvă teste în timp real, de pe propriile telefoane.

Este vorba de Dorel Toduţ, profesor la Colegiul National „Ioan Slavici” din Satu Mare, care, în ultimii doi aplică o metodă modernă, puţin utilizată în învăţământul românesc: aplicaţiile online. Dascălul şi-a dat seama că astfel le poate capta atenţia elevilor, aşa că acum încarcă zilnic lecţiile pe platforma OneNote. La aceasta sunt conectate şi telefoanele ori tabletele şcolarilor, care pot vedea informaţiile în timp real.

“A fost mai anevoios drumul până când am aflat şi eu cum funcţionează întregul program, iar, din partea elevilor, răspunsul a fost cât se poate de pozitiv pentru că le-am permis să utilizeze dispozitivele lor dragi”, a explicat Dorel Toduţ, pentru Digi 24.

În opinia dascălului sătmărean, sistemul clasic de predare nu reuşeşte să le mai ţină trează atenţia elevilor, motiv pentru care e nevoie de metode moderne, bazate pe tehnologie.

Sursa – Digi 24

10 comentarii

  1. Andrei Baciu Răspunde

    Ok,insa mie m-i se pare ca are ”cam moaca” de ”pe invers” !!Sper sa nu fie asa !!

    • y Răspunde

      Iar tu ai comentariul ”pe dos”. Totuși pe ce te bazezi când afirmi așa ceva? Dacă era bărbos atunci spuneai că e rocker, hippy sau nespălat. Ca pe vremurile alea frumoase, nu ?

    • unu Răspunde

      Și dacă ar fi pe invers care e problema??? Are vreo relevanță în ceea ce privește competența profesională??? Dacă ți se pare ție că nu e “tradițional” nu e bun??? Cum poți eticheta un om doar după o fotografie? Ar trebui să îți fie rușine.

    • unu Răspunde

      Și dacă ar fi pe invers care e problema??? Are vreo relevanță în ceea ce privește competența profesională??? Dacă ți se pare ție că nu e “tradițional” nu e bun??? Cum poți eticheta un om doar după o fotografie? Ar trebui să îți fie rușine

  2. Alex Răspunde

    Sa zicem ca as vrea si eu sa iau lectii, nefiind elev, ce ar trebui sa fac?

  3. Jan Răspunde

    Ce comentatori de rahat ( unii doar ) intra si isi dau cu parerea pe acest site.
    Mor de ciuda probabil gunoaie care au ramas incremeniti in metodele staliniste ce le-au fosi inoculate inainte de revolutie.
    Astia nu pricep ce inseamna evolutia…
    Pacat ca nu sint mai multi profesori deschisi la metodele moderne de predare…
    Dar e un inceput.
    Bravo !

  4. printe CNIST Răspunde

    Este un profesor care si la clasa si-a facut datoria , are numerosi fosti elevi care au urmat facultati cu predare in limba engleza. Felicitari pentru inititiva si mai ales ca tine pasul cu tehnologia. Va multumesc ca mi-ati invatat copilul ! Mult succes in continuare!)

  5. abc Răspunde

    În sfârșit un profesor care știe ce este evident dar 80 % dinte profesori și mai ales din minister refuză, știe cum să atragă tineretul și are rezultate. Dar tot găsim frustați care să arunce cu noroi în el! Să vă fie rușine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.