Ultima actualizare: ieri, 22:26

Locale

PROIECT. Primăria închide circulația în Centrul Vechi și reabilitează complet

Primăria municipiului Satu Mare se pregătește să transorme radical Centrul Vechi! Circulația va fi închisă în mare parte, întreaga zonă centrală urmând să fie reconfigurată total, devenind zonă pietonală.

Primarul Kereksenyi Gabor a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că se lucrează la un proiect în valoare de 4 milioane de euro pentru reconfigurarea Parcului Central din municipiu.

Se propune astfel închiderea definitivă a circulației în Centrul Vechi, iar circulația va fi permisă doar dinspre strada Decebal spre strada Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, circulația de la Biserica cu Lanțuri spre centru va fi închisă, iar o altă zonă care va deveni pietonală va fi strada Horea.

Așadar, Centrul Vechi va deveni unul pietonal, iar circulația autoturismelor va fi interzisă, cu excepția autobuzelor Transurban și ale serviciilor de urgență. Proiectul va fi depus în august, iar execuția va începe în luna noiembrie, finanțarea fiind deja asigurată.

 

8 comentarii

  1. florin Răspunde

    FELICITARIIIIIII DE MULT TREBUIA INCHIS CIRCULATIA IN CENTRU ORASULUII !!!

  2. Riki Răspunde

    Si atunci unde vor conduce ca descreieratii copii de bani gata, cu masinile cumparate de tata/mama?

  3. dr storm Răspunde

    are familia tarr iar o gramada de bani in conturi, bineinteles ca si gabor!

  4. Frank Rizzo Răspunde

    Str.Horea oricum e pietonala pt jegurile nenorocite de curve, proxeneti si nenorociti ai centrului vechi. Odata cu reabilitarea si nu numai postati va rugam si forte de ordine in zona dar nu subofiteri pe care-i sufla vantul ci mai degraba niste zdrahoni care pot face fata amenintarilor si scandalurilor zilnice din zona cu pricina.
    Salutari tuturor celor care vor sa faca din acest centru istoric un loc linistit si agreat de toti fie locali fie din strainezia iar in ceea ce privesc investitiile relativ la Tarr sau altii hai s-o spunem pe cea dreapta: am avut comunisti, PSD-sti si tot felul de cotcari ce ne-au adus in stadiul actual asa ca ne-am cam saturat. Unguri ne-unguri dar au incercat sa ajute cat de cat acest loc uitat de lumea celor de la Bucuresti, politicieni hamesiti si ahtiati ai acestei post-revolutionare tari facuta de tot rasul in intreaga lume. Avem documentare de calitate atunci cand suntem vizitati de straini pentru ca noi nu suntem capabili decat sa stam atintiti cu nasul mucos si carn in telefoanele demult expirate.
    Bravo celor ce, indiferent prin ce mijloace, au intentia de a ne reda ceea ce nu doar noi meritam ci si cei care ne urmeaza.

  5. elis Răspunde

    Da… de laudat dar si de urmarit daca cu aceasta investitie sustinem industria locala sau angajam o firma din secuime sau din Teleorman si trimitem banii acolo saracind industria locala, asa cum sa facut cu groapa lui Gyuszi care in loc sa fie “ingropata ” definitiv, continuam cu investitiile in firme de pe alte meleaguri. Abia astept un proces al unui prajit cazut pe acea combinatie de plastic cu remegus care in luna lui cuptor va atinge 60-65 de grade Celsius. Numai ca din pacate acesta ar putea fi un copilas nevinovat care este lasat in mainele “city-manager”-ului satamarean. Vai de el si vai noi !!!

    • Badea Gheorghe Răspunde

      Io te-aș îngropa pe tine, de vie, până la gât, să-ți ciugulească ciorile ochii ăia de comunistă împuțită!

  6. Mihai Răspunde

    Asa i ,mai bine sa sufle vantul prin Centru decat sa se plimbe baietii de bani gata..Mai bine facem cozi infernale pe strazile laterale sa traversam podul sau sa ajungem la Casa Alba,etc.Multi fluturi in cap zboara pe aici..!!!.Bai,prosperitatea e adusa de investitori,turisti(e coada la vama,toti vor sa se plimbe in zona pietonala),evenimente culturale,etc.
    Malluri si supermarketuri avem,banii ies din oras,tara,dupa ce romanii nostri plecati in strainatate fac basici la maini sa i aduca in tara..Trezirea!!!

    • Rodica Răspunde

      Banii ies din oras si din tara , da problema mare e ca ies si locuitorii … tarii din tara ! Si-atunci sa vedem cine se va mai plimba in zona pietonala ! Da ai si ce sa admiri in viitoarea zona pietonala ; terase una langa alta , un fost hotel in paragina , doua trei magazine de doi bani cu chinezarii si turcisme si un parc unde vom ….colora apa din fantanile arteziene ! In rest circulatie …..fluidizata la maxim pe arterele ocolitoare cu nervii si injuraturile aferente !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.